Nincs engedélyezve a javascript.
A színe és a fonákja
Olvastam
Kedvenc könyvem

A színe és a fonákja

Francia história - újrakezdve

Fordító:
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 490 helyett
2 618 Ft
25 %
A vidéki, hugenotta ifjú nemes kitűnő emberismerete és rettenthetetlen bátorsága révén Franciahon legmagasabb rangú előkelőségei közé emelkedett, s így élte meg a birodalom történelmének nemcsak gyönyörűséges, hanem szörnyűséges eseményeit is, Szent Bertalan éjszakáját és III. Henrik meggyilkolását.
Leírás a könyvről

A Francia história történelmi regénysorozat első kötetéből az Olvasó már végigkövethette Pierre de Siorac életének III., majd később IV. Henrik uralkodására eső viszontagságos kalandjait. A vidéki, hugenotta ifjú nemes kitűnő emberismerete és rettenthetetlen bátorsága révén Franciahon legmagasabb rangú előkelőségei közé emelkedett, s így élte meg a birodalom történelmének nemcsak gyönyörűséges, hanem szörnyűséges eseményeit is, Szent Bertalan éjszakáját és III. Henrik meggyilkolását.

Gazdája árnyékában mindenütt jelen volt Miroul, a hűséges szolga, aki a családja kiirtása után tolvajsorban a nyomor útján elkerül Jean de Siorac báró mespechi várkastélyába. Ügyességének és gyors észjárásának köszönhetően megmenekülvén a bitófától, a Siorac család nemesi kötelékébe áll, így Emlékiratában hűen beszámolhat gazdája, Pierre de Siorac ifjúkoráról, szerelmeiről s a jellemformáló évek izgalmas kalandjairól.

Most tehát a szolgából lett krónikás, Miroul hangját hallhatjuk, ugyanannak a történetnek a másik oldalát, az igazság fonákját...Olivier Merle (1959) a Goncourt-díjas Robert Merle író fia, a clermonti egyetem fizikaprofesszora, több ifjúsági regény szerzője.

A színe és a fonákja című művében feleleveníti Robert Merle nagy sikerű művének, a Francia históriának emlékezetes szereplőit, számtalan helyszínét, a hugenották viharos, vérzivataros korszakát.Fordította: Nagy NóraOlvasson bele: Részlet a könyvből

Adatok
Raktári kód:
746297
ISBN:
9634051671
EAN:
9789634051671
Eredeti megnevezés:
L'Avers et le Revers
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
312
Méret [mm]:
154 x 240 x 26
Tömeg [g]:
520
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Kereséseid alapján neked ajánljuk