Nincs engedélyezve a javascript.
A sztochasztika alapjai
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető
Jelenleg nem rendelhető
1 995 helyett
1 696 Ft
15 %
A sztochasztika olyan matematikai tudományágak összessége, melyek a véletlen tömegjelenségek törvényszerűségeinek megismerésével foglalkoznak. Ehhez a terü­lethez tartozik többek között a valószínűségszámítás és a matematikai statisztika.
Leírás a könyvről

A sztochasztika olyan matematikai tudományágak összessége, melyek a véletlen tömegjelenségek törvényszerűségeinek megismerésével foglalkoznak. Ehhez a terü­lethez tartozik többek között a valószínűségszámítás és a matematikai statisztika. Főleg ezzel a két tudományággal foglalkozik ez a jegyzet.
Az ismertetett anyag a Szegedi Tudományegyetem informatikus szakjain ok­tatott sztochasztika és alkalmazott statisztika tárgyak elsajátításához nyújt segít­séget. Az egyes témaköröket olyan mélységig tárgyaljuk, amely elegendő az alkal­mazások megértéséhez. Emiatt nem ismertetjük az anyag absztrakt mértékelméleti megalapozását, csupán a bevezető kalkulus és lineáris algebrai előismeretekre tá­maszkodunk.
Köszönetet mondok Dr. Hegedűs Jenőnek, Dr. Krámli Andrásnak, Nagy-György Juditnak és Pósfai Annának értékes észrevételeikért.
A jegyzet a K 48360 számú OTKA pályázat támogatásával készült.

Adatok
Raktári kód:
718895
Megjelenés:
2010.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
180
Méret [mm]:
167 x 237 x 10
Tömeg [g]:
330
Hozzászólások