Nincs engedélyezve a javascript.
Amerikai rapszódia
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető
Jelenleg nem rendelhető
2 500 helyett
1 750 Ft
30 %
A helyszín Washington, Hollywood, valamint az amerikai politikai táj. A könyv szerzője a Rolling Stone című kultuszújság hajdani riportere, szerkesztője, az egyik legbefolyásosabb hollywoodi forgatókönyvíró, aki gyerekkorában került Magyarországról Amerikába.
Leírás a könyvről

Helyszín: Washington, Hollywood, valamint az amerikai politikai táj. Szerzi: a Rolling Stone cím# kultuszújság hajdani riportere, szerkesztije, az egyik legbefolyásosabb hollywoodi forgatókönyvíró (Elemi ösztön, F.I.S.T., Flashdance, Nagy dobások, Sliver, Showgirls), aki gyerekkorában került Magyarországról Amerikába.
A sztori pedig: a mai amerikai belpolitika és tömegkultúra irányítóinak élete, személyisége, a 60-as években fiataloké, akik ma vezeti szerepet visznek, s akik egytil egyig a "permisszív társadalomban" tettek szert karakterükre, erkölcsi világképükre. Közéjük tartozik az író is, ebbil következien "megérti" az egész jelenséget, ami nem jelenti azt, hogy ne kerekítene róla megsemmisítien vitriolos jellemrajzot. Norman Mailer-i, Tom Wolfe-i, Truman Capote-i kvalitású tényregényírónak mutatkozik itt, aki alapjában a Clinton-Lewinsky-botrány erkölcsi-ténybeli elemzésén keresztül ábrázolja azt a "Potemkin-falut", amelyben nemcsak Amerika, hanem tulajdonképpen az egész nyugati világ lakossága is élni kénytelen. Amelyben már rég nem társadalmi vagy emberi értékek és a felelisségtudat határozzák meg a nagy- és kispolitikát, az országos és helyi döntéseket, hanem éppen a felelisség alóli kibúvás mindent elsöpri kényszere, a hazudozás, az önérdek gátlástalan érvényesítése, a telekommunikációs imázs görcsös istenítése.

Adatok
Raktári kód:
158748
ISBN:
9630770245
EAN:
9789630770248
Eredeti megnevezés:
American Rhapsody
Megjelenés:
2002.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
560
Méret [mm]:
160 x 235 x 33
Tömeg [g]:
800
Hozzászólások
 

Szerző

Joe Eszterhas
Hasonló termékek
Kereséseid alapján neked ajánljuk