Nincs engedélyezve a javascript.
Anyám könnyű álmot ígér
Olvastam
Kedvenc könyvem

Anyám könnyű álmot ígér

Naplójegyzetek

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
950 helyett
665 Ft
-30 %
Sütő András könyvének keretét a Mezőség egyik falujában, a szülei otthonában készült feljegyzések adják, s ebben a keretben egy egész korszak – az ötvenes és hatvanas évek – társadalmi és emberi változásai megnyilatkoznak, nemcsak helyi érvénnyel, hanem országos, sőt európai távlatban.
Leírás a könyvről

Sütő András könyvének keretét a Mezőség egyik falujában, Pusztakamaráson, a szüleinek otthonában készült feljegyzések adják, s ebben a keretben egy egész korszak - az ötvenes és hatvanas évek - társadalmi és emberi változásai megnyilatkoznak, nemcsak helyi érvénnyel, hanem országos, sőt európai távlatban.

A könyv műfaji meghatározása nem könnyű, sőt alighanem lehetetlen; szociográfia, emlékirat és regény egyszerre: lírai följegyzések, családi levelek és baráti beszélgetések, visszaemlékezések, anekdotaszerű történetek váltakoznak bennük, ellenpontozott szerkezeti elrendezésben; mégis, lazának látszó szerkezete ellenére is, az egész romániai magyar társadalmat átfogóan ábrázoló, a valóságot meggyőző erővel, hitelesen tükröző, költőien ihletett regény elsősorban. Nyelve tömör, gazdag, a népnyelv leleményeit, szókincsét értően hasznosítja.

Sütő András regényét a legújabb kori magyar irodalom legjelentősebb alkotásai között tartják számon, könyvének Magyarországi fogadtatása - mind az olvasóközönség, mind a kritika részéről - valóságos diadalmenet volt.

Adatok
Raktári kód:
124449
ISBN:
9630769093; 9630785730
EAN:
9789630785730
Megjelenés:
2008.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
248
Méret [mm]:
125 x 200 x 16
Tömeg [g]:
180
Hozzászólások