Nincs engedélyezve a javascript.
Bevezetés a pszichológiába
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető
Jelenleg nem rendelhető
1 900 helyett
1 615 Ft
15 %
"E kötet (mint a címe is mutatja) csupán bevezetés a pszichológiai tanulmányokba; nem foglalja magában mindazt, amit a pedagógusképzés során pszichológiából szükségesnek tartunk. A folytatást a régi tankönyv 2. és 3. része, illetve a készülőben lévő újabb kötet(ek) tartalmazzák. E bevezető kötet írásakor kettős cél vezetett.
Leírás a könyvről

"E kötet (mint a címe is mutatja) csupán bevezetés a pszichológiai tanulmányokba; nem foglalja magában mindazt, amit a pedagógusképzés során pszichológiából szükségesnek tartunk. A folytatást a régi tankönyv 2. és 3. része, illetve a készülőben lévő újabb kötet(ek) tartalmazzák.
E bevezető kötet írásakor kettős cél vezetett.
Egyrészt arra törekedtem, hogy korszerű, ugyanakkor a pedagógiai gyakorlathoz minél közvetlenebbül kapcsolódó, alkalmazható pszichológiai témaköröket emeljek ki és dolgozzak fel, amelyek ugyanakkor alapozó jellegűek is.
Ezért kerülhettek -e sajátos szálon felfűzve- egymás mellé a szociálpszichológia, az általános és a neveléslélektan különböző témakörei.
Másrészt az a szándék vezérelt, hogy a pszichológiával való ismerkedéskor az itt és ilyen módon tárgyalt témák felkeltsék az olvasó (a tanuló) érdeklődését, fokozzák ön- és társismereti igényét, közvetlenebbé, élményszerűbbé (s ezáltal könnyebben tanulhatóvá) tegyék a pszichológiát a pedagógusjelöltek számára." (A szerző)

Adatok
Raktári kód:
147454
ISBN:
9631944514
EAN:
9789631944518
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
152
Méret [mm]:
166 x 238 x 8
Tömeg [g]:
260
Hozzászólások