Nincs engedélyezve a javascript.
Billy Lynn hosszú, félidei sétája
Olvastam
Kedvenc könyvem

Billy Lynn hosszú, félidei sétája

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 490 helyett
2 618 Ft
-25 %
Ben Fountain hatalmas sikert aratott első regénye kegyetlenül elevenbe vágó szatíra Amerika iraki háborújáról, a háború valóságának és hazai megítélésének teljesen eltérő perspektívájáról. A történet főhőse, Billy Lynn egyike a Bravo osztag nyolc megmaradt katonájának, akik harctéri hősiességükért jutalmul Bagdadból hazarepítve rövid diadalmeneten vesznek részt.
Leírás a könyvről

A 22-es csapdáját idéző, briliáns szatíra az iraki háborúról.Egy "háborús" regény, amely - ha mégoly szívszorító is - sokszor hangos nevetésre fakaszt.

Egy "háborús" regény, amely a Dallas Cowboys futballstadionjában játszódik hálaadás napján, szereplői pedig bulizó katonák, a nekik szervezett diadalmenet ünnepelt hősei, hollywoodi filmszerződés várományosai, akik a meccs nagyszünetében Beyoncé és a Destiny's Child mellett állnak a színpadon.

Egy "háborús" regény, amely tűpontos képet ad az amerikai nemzet 9/11 utáni állapotáról.Ben Fountain hatalmas sikert aratott első regénye kegyetlenül elevenbe vágó szatíra Amerika iraki háborújáról, a háború valóságának és hazai megítélésének teljesen eltérő perspektívájáról.

A történet főhőse, Billy Lynn egyike a Bravo osztag nyolc megmaradt katonájának, akik harctéri hősiességükért jutalmul Bagdadból hazarepítve rövid diadalmeneten vesznek részt. Óriási médiafelhajtás van körülöttük, hollywoodi producerek filmajánlatokkal csábítják őket, részt vesznek a Dallas Cowboys hálaadás napi futbalmeccsén, amelynek szünetében a Destiny's Child lép fel Beyoncéval, és az egész stadion közönsége éljenzi a hősöket. Billynek még egy gyors kaland is összejön egy pomponlánnyal. Ugyanakkor egyre inkább elege lesz az ünneplésből, abból, hogy a "hálás" amerikai publikumnak fogalma sincs a háborúról, előjönnek benne a harctéri borzalmaknak, bajtársai halálának emlékképei - és persze nyomasztja a jövő is, hiszen a turné után máris mennek vissza Irakba...Az Amerikai Könyvkritikusok Díját elnyert regényből a háromszoros Oscar-díjas Ang Lee készít filmet.Fordította: Greskovits EndreOlvasson bele: Részlet a könyvbőlA Könyvjelző magazin 2015. szeptemberi számában megjelent cikk: "Jó reggelt, Irak!"A Könyvjelző magazin 2015. decemberi számában megjelent cikk: Két friss regény a modern háborúk pokláról

Adatok
Raktári kód:
743663
ISBN:
9634052173
EAN:
9789634052173
Eredeti megnevezés:
Billy Lynn's Long Halftime Walk
Megjelenés:
2015.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
384
Méret [mm]:
130 x 205 x 28
Tömeg [g]:
420
Hozzászólások