Nincs engedélyezve a javascript.
Charles Dickens élete
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
4 300 helyett
2 150 Ft
50 %
2012-ben ünnepli a világ Charles Dickens születésének kétszázadik évfordulóját. A mai napig olvassuk regényeit, karcolatait és karácsonyi történeteit - de mennyit tudunk az életéről? Claire Tomalin, a legnépszerűbb angol életrajzíró (Jane Austen élete) ismét bölcs, együttérző, alapos életrajzot írt egy nagy íróról, aki nem volt tökéletes, csak zseniális.
Leírás a könyvről

2012-ben ünnepli a világ Charles Dickens születésének kétszázadik évfordulóját. A mai napig olvassuk regényeit, karcolatait és karácsonyi történeteit - de mennyit tudunk az életéről?

Nagyanyja egy főúri házban volt házvezetőnő. Apja tisztviselő a haditengerészetnél, már amikor nem ül az adósok börtönében. Dickens tizenkét éves, amikor elhelyezik egy cipőpasztagyárban - és magára hagyják. Anyja a kisebb testvérekkel a börtön környékén él, a kiskamasz Charles pedig szobát bérel és beosztja heti fizetését. Elhatározza, hogy ő soha nem fog anyagi gondokkal küzdeni. Egy év múlva apja szabadul, a család újra egyesül, de Dickens megtanulta a leckét: csak magára számíthat.

Tizennyolc évesen parlamenti gyorsíró, huszonkét évesen Boz álnéven kiadja első kötetét, huszonöt évesen férj és apa, és megjelenik A Pickwick klub. Innentől pedig nincs megállás. Tíz gyerek, másfél tucat regény, két végén égő gyertya, egy új, nagy szerelem és ötvennyolc évesen a halál.

Claire Tomalin, a legnépszerűbb angol életrajzíró (Jane Austen élete) ismét bölcs, együttérző, alapos életrajzot írt egy nagy íróról, aki nem volt tökéletes, csak zseniális.A Könyvjelző magazin 2013. júniusi számában megjelent cikk: A romantikus realistaA Könyvjelző magazin 2014. februári számában megjelent cikk: Tizenhárom titokzatos év

Adatok
Raktári kód:
725879
ISBN:
9630794831
EAN:
9789630794831
Eredeti megnevezés:
Charles Dickens - A Life
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
626
Méret [mm]:
160 x 235 x 44
Tömeg [g]:
880
Hozzászólások
 

Szerző

Claire Tomalin
Hasonló termékek
Kereséseid alapján neked ajánljuk