Nincs engedélyezve a javascript.
Csillagórák
Elolvastam
Tetszik
Nem rendelhető
2 500 helyett
2 125 Ft
3+2
Stefan Zweig életművének szerves részét képezik a rövidebb-hosszabb lélegzetű tanulmányok. A hét kötetre tervezett életműsorozat második darabjába az előbbiek közül válogattunk arcképeket és az emberiség sorsfordító történelmi pillanatait megidéző kisesszéket.
Leírás a könyvről

Stefan Zweig életművének szerves részét képezik a rövidebb-hosszabb lélegzetű tanulmányok. A hét kötetre tervezett életműsorozat második darabjába az előbbiek közül válogattunk arcképeket és az emberiség sorsfordító történelmi pillanatait megidéző kisesszéket. Az arcképek híven tükrözik a humanista Zweig érzés- és ízlésvilágát, megmutatják, kit tart barátjának, példaképének a múlt és saját jelenkorának írói, zenészei, képzőművészei, gondolkodói közül. A névsor nemzetközi és igen változatos, helyet kap benne többek között Kleist és Joyce, Rimbaud és Mahler, Tagore és Schweitzer, Verhaeren és Toscanini.

A nagy történelmi momentumok közül az író például Bizánc elestét vagy a Déli-sark meghódítását tartotta megörökítésre érdemesnek, ám igen jelentős pillanatnak érezte azt is, amelyben a svájci vasutas lepecsételte a Leninnel Oroszországba induló vagon ajtaját.

Adatok
Raktári kód:
182405
ISBN:
9630779021
EAN:
9789630779029
Eredeti megnevezés:
Begegnung mit Menschen, Büchern, Städten
Megjelenés:
2006.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
284
Méret [mm]:
130 x 188 x 20
Tömeg [g]:
340
Hozzászólások