Nincs engedélyezve a javascript.
Előadásvázlatok a személyek jogából
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

Előadásvázlatok a személyek jogából

Jelenleg nem rendelhető
2 390 helyett
2 032 Ft
15 %
A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának kezdeményezésére került sor ennek az oktatási segédanyagnak az összeállítására. A Polgári jog I. oktatása során a személyek jogának tárgyköréből az elmúlt közel tíz év során tartott előadásaim vázlatait szerkesztettem egységes munkába.
Leírás a könyvről

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának kezdeményezésére került sor ennek az oktatási segédanyagnak az összeállítására. A Polgári jog I. oktatása során a személyek jogának tárgyköréből az elmúlt közel tíz év során tartott előadásaim vázlatait szerkesztettem egységes munkába. A könyv először 2010-ben került kiadásra, amelyhez képest a második kiadás a megváltozott jogszabályoknak megfelelően került módosításra, valamint az egyes témakörök tekintetében további kutatások alapján kiegészítésre. Az előadásvázlatok elsődleges célja a hallgatók számára megkönnyíteni a vizsgára való felkészülést, valamint a megjelölt szakirodalmi hivatkozásokkal egy-egy témakörben való elmélyültebb kutatás folytatásához kiindulópontot biztosítani.
Az írásos tananyag segédanyagként alkalmazható a vizsgára történő felkészülés során. Ebből kiindulva a törzsanyag legfontosabb részei kerültek beépítésre a munkába, lehetőség szerint hivatkozva az adott témakörben elérhető szakirodalomra - lábjegyzet alkalmazása nélkül - és bírósági gyakorlatra.
A személyek jogából különböző tankönyvek, oktatási célú munkák jelentek meg, így pl. a Lenkovics Barnabás és Székely László által jegyzett Magyar polgári jog. A személyi jog vágata című mű, a Kecskés László által írt A személyek joga című tankönyv, a Jobbágyi Gábor által jegyzett Személyi és családi jog című tankönyv. Az előadásvázlatok megírása során - csakúgy, mint az előadások esetében - támaszkodtam ezekre a művekre, igyekezve a tananyag megfelelő súlyponti elemeinek kiemelésére és azonos mélységű bemutatására. A személyek jogának anyagát nagyobb terjedelemben és részletesebben is be lehet mutatni, de nem kívántam az előadásvázlatok tartalmi kereteit átlépni.
Bízom benne, hogy az előadásvázlatok elősegítik a hallgatók felkészülését, és lehetőség nyílik a visszajelzések alapján annak továbbfejlesztésére.

Adatok
Raktári kód:
719700
ISBN:
9786155107276
EAN:
9786155107276
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
222
Méret [mm]:
175 x 250 x 11
Tömeg [g]:
402
Hozzászólások