Nincs engedélyezve a javascript.
Én, Én, Én
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 800 helyett
1 400 Ft
50 %
A mexikói Sabina Berman elsősorban drámaíró: nemzedékének egyik legnépszerűbb és legtermékenyebb színpadi szerzője a spanyol nyelvű világban. Könyvében egy autista kislány megható történetét írja le. Karen Nieto miután nagynénje segítségével megtanul beszélni sikeres, sőt dúsgazdag felnőtt lesz, aki furcsa gondolkodásával mindig meglepi vagy meghökkenti környezetét.
Leírás a könyvről

Egy kopaszra nyírt, sebhelyes testű kislány ül a tengerparton, és egyre csak azt ismételgeti: Én, Én, Én... Beszélni tanul, miután éveken át elvadultan élt, mint egy kis állat, a part sós homokját ette, és nem volt kapcsolata az emberekkel. Mert ő, Karen Nieto más, mint a többiek.

S amikor megérkezik Mazatlánba a nagynénje, hogy átvegye örökségét, a helyi tonhalfeldolgozó üzemet, és nagy türelemmel nekiáll megszelídíteni Karent, mindkettőjük számára egy új világ nyílik meg. Karen számára a nyelv, a kultúra, az emberek világa; a nagynénje számára pedig egy különleges elme, amely bizonyos dolgokban az idióták szintjén van, másokban viszont zseniális.

Az autista kislányból, miután kínkeservesen megtanulja értelmezni az emberi gesztusokat, sikeres, sőt dúsgazdag felnőtt lesz, de furcsa gondolkodásával mindegyre meglepi vagy meghökkenti a környezetét. Mert Karen nem tud hazudni, és nem érti a metaforákat meg az eufemizmusokat. S a tengerben, a tonhalak és egyéb vízi teremtmények között mindig jobban érzi magát, mint az emberek között, akik olyan nagyra vannak azzal, hogy ők gondolkodnak. Hogy "gondolkodnak, tehát vannak".

Karen biztos benne, hogy ez butaság. Mert ő van, és kész. Minden és mindenki előbb létezik, és csak utána - néha - gondolkodik.A mexikói Sabina Berman elsősorban drámaíró: nemzedékének egyik legnépszerűbb és legtermékenyebb színpadi szerzője a spanyol nyelvű világban. Amellett film- és színházi rendező, s nem utolsósorban prózaíró is, akinek ez a 2010-ben megjelent, elbűvölő humorú és gondolatébresztő regénye az utóbbi évek legnagyobb mexikói világsikere.

Adatok
Raktári kód:
723951
ISBN:
9630794510
EAN:
9789630794510
Eredeti megnevezés:
La mujer que buceó dentro del corazón del mundo
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
cérnafűzött kartonált
Oldalszám:
312
Méret [mm]:
110 x 185 x 20
Tömeg [g]:
230
Hozzászólások
 

Szerző

Sabina Berman
Hasonló termékek
Kereséseid alapján neked ajánljuk