Nincs engedélyezve a javascript.
Forgószélben
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

Forgószélben

A budapesti ortodox zsidóság és iskolái

Jelenleg nem rendelhető
4 990 helyett
4 242 Ft
15 %
E könyv szerzője gyermekként a Polgári Fiúiskola diákja volt. Az egykori kisdiákok mára idős emberek - félő, hogy néhány év múlva az intézmény emléke a feledés homályába süllyed. Ha nagyon-nagyon kis számban is, de még élnek ennek a korszaknak a tanúi, még fellelhetőek az emlékek.
Leírás a könyvről

E könyv szerzője gyermekként a Polgári Fiúiskola diákja volt. Az egykori kisdiákok mára idős emberek - félő, hogy néhány év múlva az intézmény emléke a feledés homályába süllyed. Ha nagyon-nagyon kis számban is, de még élnek ennek a korszaknak a tanúi, még fellelhetőek az emlékek. Elérkezett a huszonnegyedik óra, hogy mindezeket összegyűjtve felmutassuk e csodálatos iskolát a jövő nemzedékei számára.

Balázs Pál könyve azonban nem merül ki egy nagy hírű tanintézet, egy sokrétű zsidó iskolakomplexum bemutatásával. Megelevenedik a zsidó negyed, a "gettó" - végigsétálhatunk a régi Károly és Dob utca lenyűgöző sürgés-forgásában.

A rabbi-műveltségű szerző könyvéhez éppúgy hozzátartozik a zsidó ünnepek részletes bemutatása, mint a kóserség mibenlétének ismertetése - egy megszülető, majd letűnt iskolarendszer a pesti ortodox közösség élete és mindennapi szokásai tükrében.

Abban a reményben jelentetjük meg e kötetet, hogy közelebb hozhatjuk az olvasó számára a budapesti ortodoxia egykori sajátos, érzelemgazdag, színes világát.

Adatok
Raktári kód:
147183
ISBN:
9639886056
EAN:
9789639886056
Megjelenés:
2009.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
564
Méret [mm]:
175 x 242 x 32
Tömeg [g]:
1020
Hozzászólások