Nincs engedélyezve a javascript.
Kincskereső kisködmön - Rab ember fiai
Olvastam
Kedvenc könyvem

Kincskereső kisködmön - Rab ember fiai

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
850 helyett
638 Ft
-25 %
A két történet közül a Kincskereső kisködmön Móra gyermekek számára írt művészi önéletrajza. A romantikus A Rab ember fiai történelmi regény, jól érzékelteti a kuruc kor előtti évtizedek magyar világát, az árva csavargók sorsát, életkörülményeit.
Leírás a könyvről

A Kincskereső kisködmön Móra gyermekek számára írt művészi önéletrajza. Az immár klasszikussá vált történet gyermekhőse a kis Gergő, akinek világra csodálkozó töprengéseit, majd tapasztalással felhős tekintetét álombeli tünemények, tündérek, nagy képességű vajákos (kuruzslással, jóslással foglalkozó) öregek vagy gyöngéd és bölcs szülők éppúgy őrzik és irányítják, mint az élet szigorú törvényeire figyelmeztető kudarcok és új látásokra sarkaló csalódások.

A Rab ember fiai történelmi regény az utolsó erdélyi fejedelem, a törökökkel paktáló Apafi Mihály idejében játszódik. A két főhős, Apafi két apródja, Szitáry Tamás és Ádám, apjukat a váradi Hajdar basához kísérik a fejedelem ajándékával. Az ajándék egy sólyom, meg is érkezik, de a szárnya alá kötözött 200 arany nyomtalanul eltűnik. Az öreg Szitáryt ezért - ártatlanul - börtönbe vetik. A fogságból édesapjukat kiszabadító fiúk történetét mondja el az izgalmas regény. A romantikus regény jól érzékelteti a kuruc kor előtti évtizedek magyar világát, az árva csavargók sorsát, életkörülményeit. Lírai és fantáziadús meseszövése, érzelmekben és kiváló jellemvonásokban gazdag szereplői emelik mindmáig a 10-12 évesek egyik legnépszerűbb olvasmányainak sorába.

Adatok
Raktári kód:
152561
ISBN:
9630790710; 9630775999
EAN:
9789630780513
Megjelenés:
2004.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
236
Méret [mm]:
120 x 200 x 16
Tömeg [g]:
190
Hozzászólások