Nincs engedélyezve a javascript.
Hitler utolsó dobása
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
3 749.-
Korábbi ár:
3 499.-
Eredeti ár:
4 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Először olvashatjuk teljes egészében annak döbbenetes történetét, hogy 1945 áprilisában a német lágerekből hogyan gyűjtötték össze és szállították az olasz Alpokba a nácik legértékesebb foglyait, hogy Hitler alku tárgyaként használhassa őket a világháború utolsó napjaiban zajló kockázatos végjáték során.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„A második világháború időszakának szerelmesei számára a Hitler utolsó dobása kötelező olvasmány. De aki szereti a régimódi, kalandos meséket, az is imádni fogja.”

The Washington Independent Review of Books

„A második világháború utolsó napjainak egyik fontos, de kevésbé ismert vonatkozásáról szóló lebilincselő beszámoló vadonatúj információkkal van tele.

Andrew Roberts, a Churchill – Kéz a kézben a sorssal írója

„E történet félelmetes, és feszültséget kelt.”

The New York Review of Books

„Vizsgáljunk meg egy kevéssé ismert epizódot a náci Németország utolsó napjaiból… [és] a kibontakozó történet megnyerő lesz.”

Kirkus Reviews

„Sayer mérhetetlen türelemmel nyomoz és gondosan odafigyel a részletekre.”

Liverpool Daily Post

„Bravúros nyomozómunka.”

Birmingham Post

„Feszültséggel teli mű, mélyreható elemzés… briliáns.”

– The Times

Leírás a könyvről
„Egy amerikai katona a szövetségesek arcvonalán az egyik bokor mögül kémlelte a Brenta folyó völgyét – a hegyek fák borította lábainál szétszórt tanyák festői látványa tárult elé. A dombvidék tele volt német ejtőernyősökkel. Az ellenséges vonalak felől többen is egyenesen az amerikai közlegény felé tartottak: fél tucat partizán, fegyverrel a kezében, egy jobban öltözött, fegyvertelennek tűnő civil, valamint egy szikár alak kopott, szürkéskék egyenruhában. Mindenki, aki ébren volt az amerikai frontvonalon, árgus szemmel figyelte, ahogy ezek az emberek előbukkannak a német hadállások közül és leereszkednek a lankán a völgybe. El sem tudták képzelni, mindez mit jelenthet.”Először olvashatjuk teljes egészében annak döbbenetes történetét, hogy 1945 áprilisában a német lágerekből hogyan gyűjtötték össze és szállították az olasz Alpokba a nácik legértékesebb foglyait, hogy Hitler alku tárgyaként használhassa őket a világháború utolsó napjaiban zajló kockázatos végjáték során.

Az SS-nek kiadták a parancsot: amint a katonai helyzet romlik, végezzék ki mind a százharminckilenc túszt – európai államfőket és tábornokokat, náciellenes összeesküvőket és családtagjaikat, brit titkos ügynököket, a „nagy szökés miatt” híressé vált angol tiszteket, pilótákat, időseket és gyermekeket.

Feszültséggel teli dráma kezdődött. Az őrök egyre kiszámíthatatlanabbá váltak, és a rabok sorsát az SS és a Wehrmacht közti súlyos konfliktus is beárnyékolta, míg végül az amerikai hadsereg kétségbeesett mentőakciót indított a kiszabadításukra.

A Hitler utolsó dobása eddig kiadatlan forrásokból merítve, regényes formában számol be erről a meghökkentő eseményről, a foglyok borzasztó hányattatásain át a szerencsés megmentésükig.
Adatok
Raktári kód:
801007
EAN:
9789635045495
Eredeti megnevezés:
Hitler's Last Plot
Megjelenés:
2021.03.20.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
376
Méret [mm]:
152 x 230 x 34
Tömeg [g]:
690
Hozzászólások
Regös István
Regös István
2022. március 4. 21:48
Válaszolok
Lesz e-könyv változat?
 

Szerző

jeremy_dronfield_victoriarramos_foto.jpg
Jeremy Dronfield
Jeremy Dronfield angol történész, életrajzíró; pörgős, izgalmas történeteinek köszönheti hírnevét. Kötetei rendre széles közönségsikert aratnak, magyarul A ​fiú, aki követte az apját Auschwitzba jelent meg korábban.