Nincs engedélyezve a javascript.
Hol vagy?
Elolvastam
Tetszik

Hol vagy?

A mobiltelefon ontológiája

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 900 helyett
2 465 Ft
-15 %
Ferraris jó nevű olasz filozófus és esztéta. Könyve legalább kétféleképpen olvasható. Olvashatjuk úgy is, mint a mobiltelefon fenomenológiáját vagy ontológiáját, és úgy is, mint filozófiai esszét, kísérletet egy újfajta általános ontológiai elmélet megalkotására, melyhez a mobiltelefon ürügy vagy kiindulópont csupán.
Leírás a könyvről

Maurizio Ferraris jó nevű olasz filozófus és esztéta. Itáliában nagy port vert fel az a polémia, amelynek résztvevőjeként a mesterei - Heidegger és Gadamer - által képviselt gondolkodásmóddal szembefordulva, a posztmodern teóriákat bírálta.

"Mobilos" könyve legalább kétféleképpen olvasható. Olvashatjuk úgy is, mint a mobiltelefon fenomenológiáját vagy ontológiáját (ahogyan alcíme is sugallja), és úgy is, mint filozófiai esszét, kísérletet egy újfajta általános ontológiai elmélet megalkotására, melyhez a mobiltelefon ürügy vagy kiindulópont csupán. Szövege azonban mindkét olvasatban rendkívül szórakoztató és tanulságos.

A fenomenológiai elemzés - melyre egyébként nagy hatással voltak a magyar filozófuskolléga, Nyíri Kristóf kutatásai - szinte kimerítő osztályozását adja a mobilozás kommunikációs formája teremtette újszerű helyzeteknek, a filozófiai olvasat pedig a könnyed hangvétel ellenére is komoly társadalomontológiát nyújt. Ferraris könyve, melynek hangvételéhez jól illeszkednek a nagy rokon lélek, Umberto Eco bevezető sorai, mély gondolatokat fejt ki könnyen érthető formában és élvezetesen.

Adatok
Raktári kód:
104011
ISBN:
9630784801
EAN:
9789630784801
Eredeti megnevezés:
Dove sei?
Megjelenés:
2008.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
448
Méret [mm]:
121 x 191 x 28
Tömeg [g]:
460
Hozzászólások