Nincs engedélyezve a javascript.
Havasi - Solo piano etudes No. 1-13 (CD melléklettel)
Olvastam
Kedvenc könyvem

Havasi - Solo piano etudes No. 1-13 (CD melléklettel)

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
4 990 helyett
3 743 Ft
-25 %
Etűdnek azokat a kompozíciókat nevezzük, amelyek valamilyen technikai nehézség legyőzését tűzik ki célul és ennek érdekében azt a bizonyos technikai formulát minél többször, és minél több alakban szerepeltetik.
Leírás a könyvről

Etűdnek azokat a kompozíciókat nevezzük, amelyek valamilyen technikai nehézség legyőzését tűzik ki célul és ennek érdekében azt a bizonyos technikai formulát minél többször, és minél több alakban szerepeltetik.

Havasi Balázs még konzervatóriumi zongoratanárként szembesült azzal, hogy a pusztán gépies játékmódot megkövetelő etűdök nem örvendenek túl nagy népszerűségnek a zongoristanövendékek körében, míg egy
kedvelt mű vagy dallam eljátszása során szinte észrevétlenül küzdenek meg az abban rejlő nehézségekkel.

Ekkor fogant meg benne egy olyan etűd sorozat gondolata, amely hangzásvilágát tekintve kifejezetten közel áll a 21. századi fiatalok ízléséhez.

Inspirálóak ezek az etűdök, megtanulásuk kihívást jelent - ugyanakkor rendkívül hasznosak is. Miközben a játékos belefeledkezik a harmóniavilágba, szinte észrevétlenül járja körbe a különböző zongoratechnikai problémákat.

Ahány etűd, annyi hangulat, karakter, zsáner. És a megtanult mű birtokában immár létrehozható az a kettősség, amely minden virtuozitás kísérője: a játékos magától értetődő muzsikálását hallgatva a közönségben fel sem merül a "technikai nehézség" gondolata, miközben sejthető, hogy a darab megszólaltatása komoly feladat.

An 'Etude' is the name given to a composition written with the aim of mastering some kind of technical performing difficulty by repeatedly practising certain musical formulas or shapes.While still teaching piano at the conservatory, Balázs Havasi was confronted by the fact that those etudes that only call for a purely mechanical way of playing were not particularly popular with piano students. However, when practicising a favourite work or song, students would endeavour to master the inherent technical difficulties scarcely noticing that that is what they were doing.
At this time he conceived the idea of writing a series of Etudes in which the sound world would be closer to the tastes of young people in the twenty-first century.These etudes are inspiring and a challenge to learn but are also highly practical. While getting to grips with the musical and expressive demands of these pieces, the player is also led to wrestle simultaneously with problems of piano technique at a subconscious level.

Adatok
Raktári kód:
741629
ISBN:
8618405322
EAN:
5998618405322
Megjelenés:
2015.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
92
Méret [mm]:
212 x 300 x 12
Tömeg [g]:
610
Hozzászólások
 
Hasonló termékek