Nincs engedélyezve a javascript.
A szoftvertechnológia elméleti kérdései
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

A szoftvertechnológia elméleti kérdései

Jelenleg nem rendelhető
4 500 helyett
3 825 Ft
15 %
Az informatika felnőtt korba lépett. Ennek az a lényege, hogy ma már az emberi tevékenység legbonyolultabb feladatainak ellátására is képes haté­kony szoftvereszközöket gyártani. Ezért a szoftver előállításában egyre na­gyobb hangsúlyt kap a szoftver gyártásának technológiája.
Leírás a könyvről

Az informatika felnőtt korba lépett. Ennek az a lényege, hogy ma már az emberi tevékenység legbonyolultabb feladatainak ellátására is képes haté­kony szoftvereszközöket gyártani. Ezért a szoftver előállításában egyre na­gyobb hangsúlyt kap a szoftver gyártásának technológiája. A tapasztalat azt mutatja, hogy az objektumelvű megközelítés a programfejlesztési technoló­giák legnépszerűbb eszköze, mert flexibilisebbnek bizonyul számos más prog­ramozási stílusnál. Ez képezi alapvetően a szerzők vizsgálatának tárgyát is.
Az elméleti vizsgálatok a gyakorlati problémáknak és módszereknek az absztrakt modelljeire vonatkoznak. Ezek szerint az objektum szolgálta­tásait két védőgyűrű veszi körül. A belső gyűrű statikus, a külső gyűrű pedig dinamikus szempontból határozza meg az objektum szolgáltatásaihoz való hozzáférés feltételeit. A hasonló tulajdonságú objektumok objektumosztályt alkotnak, amely az objektumok absztrakt és konkrét megjelenésében együtt képez egy egységet. Ez az egység matematikailag definiálható. A mate­matikai modell lehetővé teszi az absztrakt felület adekvát voltának elem­zését, azaz annak kimutatását, hogy az osztály a felhasználó által megkívánt szolgáltatásokat nyújtja. A modell lehetőséget nyújt annak bizonyítására, hogy az absztrakt szolgáltatások konkrét megvalósításai helyesek. Ez a rep­rezentáció, az implementáció és az öröklődés formális kezelését jelenti. Ily módon az elemzések gyakorlati teendőit formálisan megfogalmazhatjuk, és az elemzések lépéseit a matematika eszközeivel bizonyíthatjuk. Ezzel meg­adjuk az olvasónak azt a segítséget, amely a gyakorlatban elvégzendő felada­tok lényegét alkotja, és gyakorlati módszerek alkalmazásában vezérfonálként szolgálhat.

Adatok
Raktári kód:
718494
Megjelenés:
2006.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
370
Méret [mm]:
161 x 234 x 18
Tömeg [g]:
582
Hozzászólások