Nincs engedélyezve a javascript.
A szfinxtől egy üres szobáig
Olvastam
Kedvenc könyvem

A szfinxtől egy üres szobáig

Negyven írás a művészetről

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 699 helyett
2 774 Ft
-25 %
Kevesen tudják, hogy Sárközi Mátyás egyik nagy szerelme a képzőművészet. Ebben a kötetben a szerző élvezetes és népszerű csevegő stílusában számol be képzőművészeti élményeiről, vagyis közöl velünk intimitásokat és mélyebb elemzéseket a klasszikusoktól a pop művészetek nagyjaiig. Igazi élményszerű tárlatvezetés.
Leírás a könyvről

Kevesen tudják, hogy Sárköz Mátyás egyik nagy szerelme a képzőművészet. Ami pedig ma szerelem, az valaha hivatás akart lenni. Molnár Ferenc unokája, Sárközi György fia eredetileg nem az irodalommal akart "összeházasodni". "Úgy éreztem, túl sok író van a családban, jobb, ha én képzőművész leszek. Kaptam egy ösztöndíjat az egyik képzőművészeti főiskolára Londonban, beiratkoztam könyvillusztrátori, könyvtervezői tanfolyamra. De mielőtt egyetlen könyvet illusztrálhattam volna, beszippantott a BBC magyar osztálya: negyven évig dolgoztam ott újságíróként..."

Ennek az író-, képzőművész-, újságíró hármasságnak a terméke ez a könyv: az újságíró van jelen a kiállítások megnyitóján, az újdonságot bemutatni akaró lendülettel. De a képzőművész az, aki értően kalauzol végig a tárlatokon, hogy aztán az író tudja ezt úgy megírni, hogy minden olvasó és hallgató számára érzékletes és élményszerű legyen. Tele humorral, eleddig nem ismert titokkal a művészről és a műről.

Adatok
Raktári kód:
723135
ISBN:
9632830643
EAN:
9789632830643
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
232
Méret [mm]:
126 x 186 x 20
Tömeg [g]:
370
Hozzászólások