Nincs engedélyezve a javascript.
Drága szerelmem...
Olvastam
Kedvenc könyvem

Drága szerelmem...

Andrássy Ilona grófnő levelei hősi halált halt férjéhez, gróf Esterházy Pálhoz

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 890 Ft
3+2
Kovács Lajos az általa feldolgozott értékes kordokumentumok alapján lefegyverző szépírói tehetséggel és lélektani érzékenységgel ábrázolja ezt a kivételes asszonyt, aki szomorúan nézi, hogyan rohannak a vesztükbe a legokosabb férfiak egy eszméért.
Leírás a könyvről

"Miért van az, hogy mentül jobb egy ember, annál többet kell szenvednie?"A Mindennek vége! című napló azzal fejeződik be, hogy a vöröskeresztes ápolónőként szolgáló, fiatal Andrássy Ilona - gróf Andrássy Gyula unokája - az olasz frontról visszatér Budapestre. Özvegy, beteg, boldogtalan. Hősi halált halt férjének legjobb barátja, Cziráky József tartja benne a lelket.

A Drága szerelmem... című levélregény Ilona és Cziráky József gróf 1917-ben megkötött házasságával kezdődik, és ötven éven keresztül - elhunytáig - követi nyomon Ilona életútját.
A szerző a négy Andrássy lánynak egymással és anyjukkal való bensőséges, szókimondó, családi intimitásokban bővelkedő levelezését felhasználva írja meg ennek a bátor, józan, bölcs és tehetséges asszonynak a sorsát. A levélregény "feladója" Ilona, a címzettje Ilona első férje, örök szerelme: Esterházy Pál. A mű irathagyatékra és egyéb információkra épülő rekonstrukció.Kovács Lajos muzeológus. Az általa feldolgozott értékes kordokumentumok alapján lefegyverző szépírói tehetséggel és lélektani érzékenységgel ábrázolja ezt a kivételes asszonyt, aki szomorúan nézi, hogyan rohannak a vesztükbe a legokosabb férfiak egy eszméért, csak "mert mi mindig a hősi halál kultuszát éljük és a bukott szabadságharcokét", és lelkifurdalással éli le az életét egy férfi oldalán, akinek a barátjába szerelmes.Olvasson bele: Részlet a könyvbőlA Könyvjelző magazin 2015. májusi számában megjelent cikk: Levelek a síron túlraA Könyvjelző magazin 2015. július-augusztusi számában megjelent cikk: Lajcsi, ezek még rád várnak

Adatok
Raktári kód:
741884
ISBN:
9634051657
EAN:
9789634051657
Megjelenés:
2015.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
360
Méret [mm]:
160 x 235 x 33
Tömeg [g]:
600
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Kereséseid alapján neked ajánljuk