Nincs engedélyezve a javascript.
Ballada Brahms névjegyére
Olvastam
Kedvenc könyvem

Ballada Brahms névjegyére

Válogatott versek

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
1 600 helyett
1 200 Ft
25 %
Verselését kifinomult formaművészet jellemzi, a zárt formákban azonban - Robert Frost ihletésére - a beszélt nyelv fordulatait használja. A humort, amely uralkodó vonása költészetének, a köznyelvből, idiómáinak "bölcsességéből", illetve éppen e bölcsességek és ostobaságok ironikus kifordításából teremti meg, s ezzel túl is lép a frosti örökségen.
Leírás a könyvről

John Ridland 1931-ben született, Kaliforniában él, irodalmat és írásművészetet tanít a Santa Barbara-i egyetemen. Verselését kifinomult formaművészet jellemzi, a zárt formákban azonban - Robert Frost ihletésére - a beszélt nyelv fordulatait használja. A humort, amely uralkodó vonása költészetének, a köznyelvből, idiómáinak "bölcsességéből", illetve éppen e bölcsességek és ostobaságok ironikus kifordításából teremti meg, s ezzel túl is lép a frosti örökségen. Az utóbbi két évtized verseiben ily módon létrejövő friss kortársi hang mögött az a kesernyés felismerés áll, hogy Amerikának alig akad már olyan zuga, ahol Frost józan Árkádiáját ne kerítette volna be az elektronikus tömegkultúra. A költészetben a válságot legyőzheti azonban a helyzet fájdalmas-okos megértése és az élet megronthatatlan pillanatainak felismerése és versbe mentése.
John Ridland sajátos tehetsége - formaművészete és humora - egy nagyszerű és nekünk fontos fordítói teljesítményben, a János vitéz angolra átültetésében is testet öltött, aminek a nyoma saját költészetében és így ebben a kötetben is megtalálható.

Adatok
Raktári kód:
173240
ISBN:
9630776952
EAN:
9789630776950
Eredeti megnevezés:
Selected Poems
Megjelenés:
2004.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
92
Méret [mm]:
110 x 185 x 7
Tömeg [g]:
100
Hozzászólások
 

Szerző

John Ridland
Hasonló termékek
Kereséseid alapján neked ajánljuk