Nincs engedélyezve a javascript.
Lovagias ügy
Olvastam
Kedvenc könyvem

Lovagias ügy

Válogatott drámák

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 600 helyett
1 950 Ft
-25 %
A kötetben szereplő drámák közül eddig csupán a Bakaruhában és a Feketeszárú cseresznye látott könyv alakban is napvilágot, most további négy Hunyady-dráma kerül a szélesebb olvasóközönség elé. A kötet tartalma: Júliusi éjszaka ,Feketeszárú cseresznye, Bakaruhában, A három sárkány, Lovagias ügy, Kártyázó asszonyok.
Leírás a könyvről

Hunyady Sándor Bródy Sándor író és Hunyady Margit színésznő szerelméből született: már származása szinte arra predesztinálta tehát, hogy színpadi szerző legyen. Mégis: harminchét éves koráig meg sem próbálkozott drámaírással, s talán ez a késedelem is az oka, hogy még ma is inkább érzékeny megfigyelésekkel, fanyar humorral teli novelláiról (A vöröslámpás ház, Razzia az Arany Sas-ban), regényeiről (Családi album) és szépirodalmi rangú publicisztikájáról ismert. Kortársai nem csak íróként, emberként is rajongtak érte: bölcs derűje, mély emberismerete minden ellenséges indulatot megtört.
A kötetben szereplő drámák közül eddig csupán a Bakaruhában és a Feketeszárú cseresznye látott könyv alakban is napvilágot, most további négy Hunyady-dráma kerül a szélesebb olvasóközönség elé.

Olvasásuk előtt álljanak még itt Kosztolányi Dezső ajánló szavai: "Ennek az írónak friss szeme van és érzékeny füle. Ezzel meghallja a párbeszédek titkos muzsikáját. Szeret és tud megfigyelni, jól érzi magát, amikor ír, ennélfogva mi is jól érezzük magunkat."A kötet tartalma:

Júliusi éjszaka

Feketeszárú cseresznye

Bakaruhában

A három sárkány

Lovagias ügy

Kártyázó asszonyok

Adatok
Raktári kód:
139010
ISBN:
9630774771
EAN:
9789630774772
Megjelenés:
2003.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
536
Méret [mm]:
123 x 202 x 27
Tömeg [g]:
540
Hozzászólások