Nincs engedélyezve a javascript.
Makói képzőművészek - képzőművészek Makón
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

Makói képzőművészek - képzőművészek Makón

Jelenleg nem rendelhető
7 000 helyett
5 950 Ft
15 %
„A művészetek fontos szerepet töltöttek be városunk éle­tében. A mezővárosi időkben tulipános ládáink, szőrhímzéses párnáink, népi kerámiánk képviseltek sajátos színt. A polgáro­sodás kaput nyitott a magas kultúrák befogadására, ami látványosan megmutatkozott az építőművészetben vagy az irodalmi életben.
Leírás a könyvről

„A művészetek fontos szerepet töltöttek be városunk éle­tében. A mezővárosi időkben tulipános ládáink, szőrhímzéses párnáink, népi kerámiánk képviseltek sajátos színt. A polgáro­sodás kaput nyitott a magas kultúrák befogadására, ami látványosan megmutatkozott az építőművészetben vagy az irodalmi életben. A városházát és a hagymaházat vagy Juhász Gyula és József Attila itt töltött éveit országosan is számon tartják. A hagymás életmód jellegénél fogva nem teremt­hetett művészeti mecenatúrát, de a városi értelmiség, sőt a jómódú iparos és kereskedő réteg lakásai nem nélkülözhették a művészeti alkotásokat. Tehetséges művészeink megélhetési gondjaik ellenére hűek maradtak városunkhoz, sőt többen a szomszédos településekről is ide költöztek. Mások hosszabb-rövidebb ideig élvezték rokonaik alkotásra sarkaló vendég­szeretetét. Művészi tehetségek tekintetében kibocsátó is volt városunk. Többen belső küldetésüktől hajtva vándorbotot ragadtak, és Vásárhelyre vagy Szegedre, mások inkább Buda­pestre, Nagybányára, Szolnokra vagy Szentendrére, sőt néhá­nyan nyugati országokba indultak el...
...Művészeti életünket mintegy félszáz makói és négyszáz művésztelepi alkotó formázta. Szeretettel őrizzük mara­dandó lábnyomukat.
Azzal a szándékkal bocsátjuk útjára Tóth Ferenc életmű-kötetét, hogy merítsünk belőle erőt, és ösztönözzön további alkotó munkára."
Búzás Péter

Adatok
Raktári kód:
719114
ISBN:
9789639881761
EAN:
9789639881761
Megjelenés:
2010.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
334
Méret [mm]:
164 x 234 x 24
Tömeg [g]:
473
Hozzászólások
 
Hasonló termékek