Nincs engedélyezve a javascript.
Marshall "tendenciái" avagy mi
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető
Jelenleg nem rendelhető
2 000 helyett
1 700 Ft
15 %
A világ bonyolult és zavaros - a modern közgazdaság-tudomány ennek ellenére egyszerű matematikai modellekkel próbálja leírni. Vajon mennyire lehetséges ez? Hogyan egyeztethető össze ez a megközelítés azzal, hogy a megfigyelt jelenségeket gyakran egyáltalán nem, vagy csak nehezen számszerűsíthető hatások érik?
Leírás a könyvről

A világ bonyolult és zavaros - a modern közgazdaság-tudomány ennek ellenére egyszerű matematikai modellekkel próbálja leírni.
Vajon mennyire lehetséges ez? Hogyan egyeztethető össze ez a megközelítés azzal, hogy a megfigyelt jelenségeket gyakran egyáltalán nem, vagy csak nehezen számszerűsíthető hatások érik? Hozzásegítenek-e az ilyen modellek, hogy valóban működő elméletek szülessenek?
A kötet előadásaiban John Sutton körüljárja az általa "alapvető paradigmának" nevezett, a közgazdasági modellezés alapjaként szolgáló megközelítést, amelynek gyökerei Alfred Marshall több mint egy évszázaddal ezelőtti munkásságáig nyúlnak vissza. A paradigma erősségeit és gyengéit figyelemre méltó sikerek és lehangoló csalódások példái mutatják.

Adatok
Raktári kód:
147608
ISBN:
9631951014
EAN:
9789631951011
Eredeti megnevezés:
Marshall's Tendencies: What Can Economists Know?
Megjelenés:
2005.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
136
Méret [mm]:
135 x 168 x 7
Tömeg [g]:
160
Hozzászólások