Nincs engedélyezve a javascript.
Minden család pszichotikus
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 500 helyett
1 875 Ft
-25 %
Nagy esemény előtt állnak Drummondék: összegyűlnek, hogy jelen legyenek egy űrhajó kilövésénél, rajta lesz ugyanis Sarah, aki - bár félkezű, mert az anyja a terhesség alatt egy szörnyű gyógyszert szedett - az egyetlen olyan ember a családból, aki elért valamit az életben. A társaság hihetetlen kalandokba keveredik.
Leírás a könyvről

Nagy esemény előtt áll a Drummond család: mindannyian összegyűlnek Orlandóban, hogy jelen legyenek egy űrhajó kilövésénél, rajta lesz ugyanis Sarah, aki - bár félkezű, mert az anyja a terhesség alatt egy szörnyű gyógyszert szedett - az egyetlen olyan ember a családból, aki elért valamit az életében.
A többiek? Janet, az anya a válása óta magányában rákattant az internetre: ForróÁzsiaTini néven látogatja a chatszobákat, és tiltott gyógyszereket próbál szerezni az AIDS okozta betegségeire. Ted, az exférje, aki valamikor keményen ivott és kábítószerezett, pokollá téve a család életét, most a trófeafelesége mellett próbál új életet kezdeni - bár a májrákja miatt aligha élvezheti sokáig. Wade tizenhét évesen elszökött, nőkkel tartatta ki magát, vagy épp csempészetből élt meg, s most ő is AIDS-es (plusz véletlenül épp az apja új nőjével fekszik le, ami egyhamar ki is derül). A másik fiú, Bryan depressziós, s már kétszer kísérelt meg öngyilkosságot.

Nem csoda, hogy ez a fura társaság az űrhajó kilövése előtti pár nap alatt hihetetlen kalandokba tud keveredni - hogy a végén Janet és Wade egy mocsárban egymáshoz bilincselve várja a Sarah által szervezett mentőakciót.

Hogy hogyan kerültek oda? A vadul hömpölygő sztoriban komoly szerepet játszik egy levél, amely Diana hercegnő koporsóján volt valamikor, egy multinacionális gyógyszergyáros, aki meg akarja szerezni ezt a levelet, egy újszülöttekkel kereskedő bűnöző család... és Drummondék betegségei, őrületei, titkai, veszekedései és kibékülései.

Coupland az 1991-ben megjelent X generáció-val lett kultikus író, s azóta mindig meghökkentően eredeti regényvilágokat teremtve ábrázolja azt az új tömegkultúrát, amelyben - nemzedéke sok tagjával együtt -- úgy lubickol, hogy közben viszolyog is tőle. Ez, a hetedik regénye fergeteges és helyenként hátborzongatóan fekete komédia, amely egy kicsit a paródiák (Simpson család, South Park stb.) paródiája is. Lökött sztori egy lökött családról, amely megnyugtató érzéseket ébreszthet az emberben: lehet, hogy minden család pszichotikus, de hogy ennyire? Hál'istennek, mi azért nem... Vagy mégis?

Adatok
Raktári kód:
193540
ISBN:
9630783644; 9789630783644
EAN:
9789630783644
Megjelenés:
2007.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
368
Méret [mm]:
124 x 183 x 20
Tömeg [g]:
200
Hozzászólások