Nincs engedélyezve a javascript.
Aczél-történetek
Olvastam
Kedvenc könyvem

Aczél-történetek

Beszélgetések tiltott, tűrt és támogatott kortársakkal Aczél Györgyről és a Kádár-korszakról

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 499 helyett
2 624 Ft
-25 %
A könyv beszélgetéseiben a hajdani politikus családtagjai, valamint a korszak kiemelkedő tudósai és művészei vallanak Aczélhoz fűződő kapcsolatukról, személyes életútjukról, valamint a korszak kulturális és politikai csatározásairól.
Leírás a könyvről

Aczél György a Kádár-korszak kultúrpolitikájának egyik legfontosabb figurája volt, akinek tevékenysége nagyban meghatározta a kor művészeti életét és könyvkiadását. Élete és szerepe körül számos legenda kering, személyisége a mai napig ellentmondásos, viták tárgya. A hajdani árvaházi gyermek, aki a második világháborúban embermentő tevékenységet folytatott, a Rákosi-rendszer kegyeltje, majd áldozata, 1956 után egészen a rendszerváltásig a kulturális élet talán legfontosabb irányítója és ellenőrzője lett.

A könyv beszélgetéseiben a hajdani politikus családtagjai, valamint a korszak kiemelkedő tudósai és művészei vallanak Aczélhoz fűződő kapcsolatukról, személyes életútjukról, valamint a korszak kulturális és politikai csatározásairól. Aczél szerepének különböző - olykor egymásnak ellentmondó - értelmezései bepillantást engednek a nagy hatalmú politikus és az ember, a családapa életébe, valamint a magyar történelem egy meghatározó korszakának mindennapjaiba.A szerző, Varga Ágota, dokumentumfilm-rendező. Filmjeit (többek közt a Szemünk fénye, Leszármazottak és a Porrajmos - cigány holokauszt című munkákat) számos rangos hazai és külföldi elismeréssel jutalmazták.

E könyv a 2009-ben bemutatott Aczél című dokumentumfilmjének beszélgetéseit, kibővített anyagát tartalmazza.Az interjúk alanyai:

Aczél Anna, Aczél Ágnes, Szőcs Máté, Agárdi Péter, Vámos Tibor, Tétényi Pál, Popper Péter, Herskó János, Jancsó Miklós, Heller Ágnes, Konrád György, Koltai Dénes.A Könyvjelző magazin 2013. októberi számában megjelent cikk: Egy kultúrpolitikus tegnap és ma

Adatok
Raktári kód:
732737
ISBN:
9633571415
EAN:
9789633571415
Megjelenés:
2013.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
392
Méret [mm]:
143 x 205 x 31
Tömeg [g]:
490
Hozzászólások