Nincs engedélyezve a javascript.
Sztálin gyermekei

Sztálin gyermekei

Három generáció szerelemben, háborúban

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
Újszerű antikvár könyv
Elérhető darabszám:
4
3 699.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Owen Matthews szülei levelezésére és emlékeire támaszkodva rekonstruálja családja történetét, mely a sztálini tisztogatások poklában kezdődik. A család történetét átszövik a szerző saját emlékképei a kilencvenes években fiatal újságíróként Moszkvában töltött időkről. Egy fiatalember küzdelmének nyers hangvételű, eleven krónikája.
Leírás a könyvről
Owen Matthews szülei levelezésére és emlékeire támaszkodva rekonstruálja családja történetét, mely a sztálini tisztogatások poklában kezdődik. A család történetét át- meg átszövik a szerző saját emlékképei a kilencvenes években fiatal újságíróként Moszkvában töltött időkről. A könyv nyers hangvételű, eleven krónikája egy fiatalember küzdelmének, hogy megértse szüleit és a különös országot, amely "megteremtette, felszabadította, és kis híján elpusztította" őket.
Adatok
Raktári kód:
101812
ISBN:
9632970059
EAN:
9789632970059
Eredeti megnevezés:
Stalin's Children
Megjelenés:
2009.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
280
Méret [mm]:
143 x 214 x 26
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
440
Hozzászólások
 

Szerző

Owen Matthews
Owen Matthews
Owen Matthews Londonban született. Legújabb kori történelmet hallgatott az oxfordi egyetemen, újságírói pályafutását 1994-ben kezdte a boszniai Szarajevóban. Később egy angol nyelvű moszkvai napilap, a Moscow Times újságírójaként dolgozott, de írásai megjelentek többek között a The Times, a Daily Telegraph, a Spectator, a Times Literary Supplement és az Independent hasábjain is. 1997-től a Newsweek tudósítója Moszkvában, ahonnan a második csecsen háborúról, az orosz politikai és társadalmi életről számolt be, majd 2001-ben Isztambulba költözött, ahonnan a közel-keleti eseményekről tájékoztatta a magazin olvasóit. 2001-ben szemtanúja volt az afganisztáni Pandzsir-völgy amerikai bombázásának, és tudósított az iraki háború első két évéről. Jelenleg a Newsweek irodavezetője Moszkvában, ahol feleségével és két gyermekével él.