Nincs engedélyezve a javascript.
A nyomornegyedből Hollywoodba

A nyomornegyedből Hollywoodba

A Gettómilliomos gyerekszínészének valós élete

Jelenleg nem rendelhető
2 399.-
Eredeti ár:
3 199.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Rubina, akinek természetes, romlatlan egyéniségét szerencsére megőrizte a könyvet megíró, szerkesztő francia szerző, Anne Berthod, olyan bájosan-egyszerűen, szégyenkezés nélkül meséli el ezt a világot, hogy a legsötétebb szegénység megmutatásakor is megmarad a hit: innen ki lehet törni, ha tehetséges vagy.
Leírás a könyvről
A "Gettómilliomos" című film 2009-ben nyolc kategóriában kapott Oscar-díjat.

Ennek a könyvnek az elbeszélője, Rubina Ali a film egyik gyerekszereplője volt. Ő alakította a főhősnő, Latika kisgyermekkori énjét. Rubina kilenc éves, amikor szinte kiragadja egy forgószél Bombay nyomornegyedéből, a "szegények városából", hogy hirtelen sztár legyen belőle. A Kelet-Bandra gettójában növekedő kislány addig, míg kétezer gyerek közül ki nem választották erre a szerepre, azt hitte, egész Bombay csupa ilyen negyedből áll, és az a legtermészetesebb, hogy az összetákolt kalyibákban nyolcan-tizen alszanak együtt.

Az indiai gettólakók legnagyobb élvezete a tévé, no meg a mozi. Bollywood ontja a legtöbb filmet a világon. És minden itt élő gyerek álma: filmszínésznek lenni. Rubina, akinek természetes, romlatlan egyéniségét szerencsére megőrizte a könyvet megíró, szerkesztő francia szerző, Anne Berthod, olyan bájosan-egyszerűen, szégyenkezés nélkül meséli el ezt a világot, hogy a legsötétebb szegénység megmutatásakor is megmarad a hit: innen ki lehet törni, ha tehetséges vagy. Mulatságos és kritikus kis vadember, aki felfedezi a furcsaságokat a pompázatos díszletek mögött is, aki megmarad hihetetlenül élénk, kíváncsi és vidám gyereknek akkor is, ha éppen Nicole Kidmannal vesz részt egy forgatáson.

Ajánljuk ezt a könyvet korhatár nélkül mindenkinek, aki életszeretetről, kitartásról és reményről szeretne olvasni. Garantáltan jobb lesz a kedvünk tőle.
Adatok
Raktári kód:
705641
ISBN:
9639889774
EAN:
9789639889774
Eredeti megnevezés:
De mon bidonville a Hollywood
Megjelenés:
2010.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
188
Méret [mm]:
137 x 215 x 16
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
260
Hozzászólások
 

Szerző

Rubina Ali
Rubina Ali