Nincs engedélyezve a javascript.
Londongrád
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

Londongrád

Az oligarchák nyugati kultúrája: pénz, politika, fegyver

Fordító:
Jelenleg nem rendelhető
3 490 helyett
2 967 Ft
15 %
Az elmúlt évtizedben sok tehetős és befolyásos ember hagyta ott Putyin Oroszországát és cserélte Moszkvát Londonra. De vajon miért? Kik a legismertebb vagyonos bevándorlók és mit kezdtek a pénzükkel? Hogy lehet, hogy még mindig ezer szállal kötődnek az orosz politikához, miközben nem kis befolyásuk van a brit döntéshozói körökben is?
Leírás a könyvről

Mihail Hodorkovszkij

Borisz Berezovszkij

Roman Abramovics

Alekszandr Lebegyev

Oleg Gyeripaszka

Az elmúlt évtizedben sok tehetős és befolyásos ember hagyta ott Putyin Oroszországát és cserélte Moszkvát Londonra. Anglia valamiért vonzó célpont az orosz milliárdosok számára: ki fociklubot, ki napilapot menedzsel új hazájában. De vajon miért?

Kik a legismertebb vagyonos bevándorlók és mit kezdtek a pénzükkel? Hogy lehet, hogy még mindig ezer szállal kötődnek az orosz politikához, miközben nem kis befolyásuk van a brit döntéshozói körökben is? Miért ül évek óta orosz börtönben Hodorkovszkij? Hogyan élik a hétköznapjaikat azok, akik fél Londont megvehetnék? És miért keverik a legdrágább italokat is Pepsivel?Az oligarchák köszönik szépen, jól vannak. A Szovjetunió széthullása utáni privatizáció során sok milliárd dolláros vagyonra tettek szert, és ha az óhaza talaja túl forró lett a talpuk alatt, hát Londonba menekültek. Most, a világot sújtó nehéz gazdasági helyzetben úgy tűnik, ismét nagy szükség van rájuk Oroszországban, így a Kremllel és Putyinnal ápolt kapcsolatuk, ha nem is rendeződni, de normalizálódni látszik. Az idáig vezető út azonban intrikákkal, cselszövésekkel és merényletekkel volt kikövezve, amelyekről a két ismert brit szakújságíró igényes munkája részletesen és rendkívül érdekfeszítően mesél.

Adatok
Raktári kód:
719041
ISBN:
9639910645
EAN:
9789639910645
Eredeti megnevezés:
Londongrad - From Russia With Cash: The Inside Story of the Oligarchs
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
440
Méret [mm]:
152 x 210 x 31
Tömeg [g]:
560
Hozzászólások
 
Hasonló termékek