Nincs engedélyezve a javascript.
A fehér közök törvénye
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 700 helyett
2 025 Ft
-25 %
Pressburger György 1956-ban, tizenkilenc évesen hagyta el Magyarországot. Giorgio Pressburger ma az olasz nyelvű európai irodalom egyik legkiválóbb művelője. A kötet öt fejezete öt különböző elbeszélés. Mi egyesíti ezeket az egyszerű, mégis megfoghatatlan történeteket? A közös helyszín? A betegségtematika?
Leírás a könyvről

Pressburger György 1956-ban, tizenkilenc évesen hagyta el Magyarországot. Giorgio Pressburger ma az olasz nyelvű európai irodalom egyik legkiválóbb művelője. Magyar is, olasz is, európai is. Úgy közép-európai, ahogy Rilke vagy Kafka volt az - akivel egyébként a mélyen átélt és gondolatilag egészen végletes konzekvenciákat hozó, igen alaposan feldolgozott zsidó hagyomány közössége is rokonítja.

A fehér közök törvénye"már címében is mintha a Kabalát, a Zóhárt idézné. Más - csakis irodalmi - kérdés persze, hogy a szóban forgó törvény - mely szerint nem a szavak, hanem a betűk számítanak: a "fényből születő sötétség", avagy a "sötétségből táplálkozó fény" titkos, igazi üzenete a betűk fehér közeibe, a semmibe van írva -, tehát hogy "a fehér közök törvénye" a valóságos Zóhárban aligha létezik.

A kötet öt fejezete öt különböző elbeszélés. Mi egyesíti ezeket az egyszerű, mégis megfoghatatlan történeteket? A közös helyszín? A betegségtematika?

A bűvös felismerhetetlenségig stilizált Nyolcadik Kerület, a mesebeli (és csak számunkra, magyar olvasók számára hihető) nevű utcák kulisszái közt Shermann Jenők, Polák Adélok, Spitzer doktorok és Rosenwasser Izsákok jönnek-mennek. Egészségesek és betegek. Orvosok. Halálraítéltek. Pressburger könyve olyasmiről szól, amiről szólni végső soron elkerülhetetlen. Amiről nem lehet: a fehér közökről, csakugyan.Olvasson bele: Részlet a könyvből
A Könyvjelző magazin 2013. áprilisi számában megjelent cikk: Elfelejtett kaddis a JózsefvárosbanA Könyvjelző magazin 2013. májusi számában megjelent cikk: Szenvedélye az élet szerkezete

Adatok
Raktári kód:
728498
ISBN:
9630795746
EAN:
9789630795746
Eredeti megnevezés:
La legge degli spazi bianchi
Megjelenés:
2013.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
184
Méret [mm]:
107 x 180 x 20
Tömeg [g]:
210
Hozzászólások