Nincs engedélyezve a javascript.
Engedjétek át a láthatatlan embert
Olvastam
Kedvenc könyvem

Engedjétek át a láthatatlan embert

Fordító:
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 900 helyett
2 175 Ft
-25 %
Míg Rui Cardoso Martins első regénye, az "És ha nagyon meg szeretnék halni" az öngyilkosságba menekülő portugál vidék rögvalóságát ábrázolta, második műve a nagyváros átláthatatlan, kusza, veszélyes és mocskos mélyébe vezeti le az olvasót. A regény 2010-ben elnyerte a Portugál Írószövetség nagydíját, és Cardoso Martinst világszerte a saramagói hagyomány legígéretesebb.
Leírás a könyvről

"Válassza inkább az ember mindjárt a poklot, ott biztos nincs akkora bűz."


Egy nap özönvízszerű eső zúdul Lisszabonra, s a belvároshoz közel beomlik a talaj - a szakadékszerű gödörben eltűnik két ember: António, a vak ügyvéd, és Joao, egy nyolcéves cserkészfiú.

A víz a csatornahálózatba sodorja őket, így kénytelenek elindulni Lisszabon bugyraiban lefelé, a folyó irányában, hogy kijáratot találjanak. Ők ketten az évszázadok alatt összeeszkábált város mélyén küzdenek életükért a mocsokban - míg fönt António legjobb barátja, a bibliai csodákat látványos trükkökként megelevenítő különc bűvész a csatornahálózat térképét keresi, melynek alapján megtalálhatják őket.

Antóniót és Joaót a történetmondás tartja életben: a vak ügyvéd visszaemlékezésein keresztül terítékre kerül mindaz, ami a modern Portugáliát - vagy általában a modern világot - jellemzi: korrupció, korcs igazságszolgáltatás, a hazugság és csalás tobzódása...Míg Rui Cardoso Martins első regénye, az "És ha nagyon meg szeretnék halni" az öngyilkosságba menekülő portugál vidék rögvalóságát ábrázolta, második műve a nagyváros átláthatatlan, kusza, veszélyes és mocskos mélyébe vezeti le az olvasót.A regény 2010-ben elnyerte a Portugál Írószövetség nagydíját, és Cardoso Martinst világszerte a saramagói hagyomány legígéretesebb, legkiválóbb örökösének tekintik.

Adatok
Raktári kód:
726087
ISBN:
9630793933
EAN:
9789630793933
Eredeti megnevezés:
Deixem passar o homem invisível
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
298
Méret [mm]:
130 x 188 x 25
Tömeg [g]:
320
Hozzászólások