Nincs engedélyezve a javascript.
Farkasszem
Olvastam
Kedvenc könyvem

Farkasszem

Romanetto farkasokról, emberekről és jelekről

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 500 helyett
1 875 Ft
-25 %
Két család - emberek és farkasok - útja keresztezi egymást. A találkozás - a természet és a civilizáció összeütközése - tragédiába torkollik. A finoman megrajzolt, költőien szép történetet át- meg átszövik a rejtélyes-romantikus erdőségek mítoszai, a vallási szokások, népi hiedelmek, bibliai utalások.
Leírás a könyvről

Szomorú alkalomból gyűlik össze a Butora és a Lipner család a Beszkidek erdős-hegyes vidékének egyik erdészházában: meghalt a család legidősebb tagja, Ferdinand Butora, az erdész. A gyászolók a virrasztás és a temetési előkészületek közepette nemcsak a halottról beszélgetnek, hanem felelevenítik a múltat, s lassacskán kirajzolódik a család szerteágazó története, napvilágra kerülnek a megoldatlan konfliktusok, az elfojtott érzelmek. A szereplők vallomásai révén különböző szemszögből, leginkább a pszichiáter Tomá elbeszéléseiből ismerjük meg ugyanazokat a fontos és meghatározó eseményeket - gyerekkori sérelmet, meg nem értettséget, szerelmet, félrelépést, titkos viszonyt, viharos szenvedélyt.

Az embercsalád sorsával párhuzamosan bepillantást nyerhetünk egy farkascsalád életébe, amely megszokott területéről menekülni kényszerül. A farkasok sokkal szigorúbb törvények szerint élnek, mint az emberek, egyúttal gyakran igen emberi jellemvonásokat mutatnak.

A két család útja keresztezi egymást, és a találkozás - a természet és a civilizáció összeütközése - tragédiába torkollik. A finoman megrajzolt, költőien szép történetet át- meg átszövik a rejtélyes-romantikus erdőségek mítoszai, a vallási szokások, népi hiedelmek, bibliai utalások.

Adatok
Raktári kód:
186464
ISBN:
9630777134
EAN:
9789630777131
Eredeti megnevezés:
Zvlceni (romaneto o vlcích, lidech a úkazech)
Megjelenés:
2006.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
314
Méret [mm]:
130 x 185 x 20
Tömeg [g]:
340
Hozzászólások