Nincs engedélyezve a javascript.
Gombháború
Olvastam
Kedvenc könyvem

Gombháború

Regény tizenkét éves koromból

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 600 helyett
1 950 Ft
-25 %
Két hegyvidéki falucska - Longeverne és Velrans - emberemlékezet óta ádázul gyűlölködik, nem csoda hát, hogy a gyerekek közt is kitör a háború. A velrans-iak szörnyen megsértik a longeverne-ieket, és Lebrac vezér, a két Kobak fiú, Pepe, Duda, Cinege meg a többi vitéz úgy dönt, hogy a becsületsértés vért, pontosabban gombot kíván...
Leírás a könyvről

Két hegyvidéki falucska - Longeverne és Velrans - emberemlékezet óta ádázul gyűlölködik, nem csoda hát, hogy a gyerekek közt is kitör a háború. A velrans-iak szörnyen megsértik a longeverne-ieket, és Lebrac vezér, a két Kobak fiú, Pepe, Duda, Cinege meg a többi vitéz úgy dönt, hogy a becsületsértés vért, pontosabban gombot kíván. Igen: gombot, mert az összecsapásoknak az a céljuk, hogy foglyot ejtsenek, akinek aztán levágják mindenét, ami levágható: gombot, nadrágtartót, paszományt, "cipőpertlit". Igazi nagy háború ez, van benne tömegverekedés és párviadal, hőstett és árulás, csel és ellencsel, és persze szerelem is.

A szerző, Louis Pergaud (1882-1915) az előszóban tapintatosan közli, hogy könyvét nem gyerekeknek és nem is ifjú szüzeknek írta. A Gombháború - melynek Bognár Róbert fordította bravúros magyar változata régóta hiánycikk már a hazai piacon - mégis nemzedékek óta olyasféle ifjúsági alapkönyvnek számít Franciaországban, mint nálunk A Pál utcai fiúk.

Adatok
Raktári kód:
706634
ISBN:
9630789790
EAN:
9789630789790
Eredeti megnevezés:
La guerre des boutons
Megjelenés:
2010.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
268
Méret [mm]:
130 x 189 x 25
Tömeg [g]:
330
Hozzászólások