Nincs engedélyezve a javascript.
Halhatatlanság
Olvastam
Kedvenc könyvem

Halhatatlanság

Az orvostudomány prométheuszi álma

Fordító:
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 990 helyett
2 243 Ft
-25 %
Andrzej Szczeklik nemzetközi hírű lengyel orvosprofesszort a halálos ágyán az ember örök vágyálma, a halhatatlanság foglalkoztatta. Nem irodalmi vagy művészi, hanem orvostudományi értelemben. A Halhatatlanság egy nagy humanista végakarata, amelyet a modern orvostudománynak - saját érdekében és a mi érdekünkben - meg kell értenie és végre kell hajtania.
Leírás a könyvről

"Az élet rövid, a művészet hosszú, az alkalom mulandó, a tapasztalat csalóka, ítélni nehéz." (Hippokratész)Andrzej Szczeklik (1938-2012) nemzetközi hírű lengyel orvosprofesszort a halálos ágyán az ember örök vágyálma, a halhatatlanság foglalkoztatta. Nem irodalmi vagy művészi, hanem orvostudományi értelemben. Prométheusz példája lebegett a szeme előtt, aki lelopta az embereknek a tüzet az égről.

Egyetlen emberöltő alatt nagyot változott az élet: gondoljunk csak többek közt a penicillinre, a szívátültetésre, a lélegeztetőgépre, vagy a DNS klinikai kutatása terén elért eredményekre. A legyőzött régi betegségek nyomában újak támadtak, mint a HIV, a májgyulladás, a méhnyakrák. Átléptünk az új évezredbe a megfejtett genommal, megindult és vérmes reményekkel kecsegtet az őssejtkutatás, lassan talán még a klónozással vagy az embrió felhasználásával kapcsolatos etikai problémák is háttérbe szorulnak.

Ha ilyen nagyot fordult a világ, ha minden változik, van-e egyáltalán valami állandó az orvostudományban? Valami, ami áthatja, kering benne, mint a nedvek a növényben, és hajtja előre. Varázslat, mítosz. Egy prométheuszi álom...Szczeklik professzor úr megpróbálja kiolvasni és megfejteni ezt az álmot. Az antik Görögországban, a szibériai és az azték sámánoknál, a fáraók Egyiptomában kutat utána, majd átlép a jelenkorba, és olyan eseményekről számol be, melyek közül jó néhánynak maga is tanúja volt. Példaképként pedig Albert Schweitzertől Kalkuttai Teréz anyáig csodálatos egyéniségeket állít elénk az orvoslás történetéből.A Halhatatlanság egy nagy humanista végakarata, amelyet a modern orvostudománynak - saját érdekében és a mi érdekünkben - meg kell értenie és végre kell hajtania.Fordította: Pálfalvi LajosOlvasson bele: Részlet a könyvből

Adatok
Raktári kód:
738330
ISBN:
9630799188
EAN:
9789630799188
Eredeti megnevezés:
Niesmiertelnosć - Prometejski sen medycyny
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
168
Méret [mm]:
148 x 211 x 19
Tömeg [g]:
340
Hozzászólások