Nincs engedélyezve a javascript.
Luxus orosz módra
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 290 helyett
2 468 Ft
-25 %
Valerij Panyuskin, a nagyszerű ellenzéki újságíró (akinek a Gazpromról és a Hodorkovszkij-ügyről írott könyvei a világ számos országában megjelentek) megírta e Játék szabályainak könyvét. Talán tanulni is lehet belőle, már ha valaki az élet császára akar lenni. Vagy épp csak olyan gazdag, mint az orosz oligarchák.
Leírás a könyvről

Van egy különös, mesés hely Moszkva mellett. Rubljovkának hívják. Réges-rég óta itt élnek Oroszország leggazdagabb emberei, mert Rubljovkán lakni azt jelenti, hogy elértél valamit az életben. Nemcsak benne vagy a Játékban, de eljutottál az egyik legmagasabb szintjére.

Itt éltek a kommunista állam vezetői, de a leghíresebb szovjet művészek is, még Szolzsenyicin is itt lakott egy rövid ideig Rosztropovics villájában... Manapság pedig a legendás orosz oligarchák építik itt fel a kacsalábon forgó palotáikat. Már azok, akik élnek még... és akiknek nem kellett valahova Nyugatra átmenteni a vagyonukat.Olyan luxusban élnek, amit nekünk ép ésszel nehéz elképzelni.Különlegesen tehetséges emberek? Vagy csak jó barátságban vannak a Pénz istenével? Vagy egyszerű mázlisták? Ők mindenesetre tudják, hogy mindent a hatalomhoz való viszony határoz meg. Mert ebben a Játékban, amely Oroszországban a mesés vagyonokért és magas rangokért folyik, mindent egyszeriben el lehet veszíteni, ha valaki elveszti a hatalom kegyét.Valerij Panyuskin, a nagyszerű ellenzéki újságíró (akinek a Gazpromról és a Hodorkovszkij-ügyről írott könyvei a világ számos országában megjelentek) megírta e Játék szabályainak könyvét. Talán tanulni is lehet belőle, már ha valaki az élet császára akar lenni. Vagy épp csak olyan gazdag, mint az orosz oligarchák.Fordította: Vértes JuditOlvasson bele: Részlet a könyvbőlA Könyvjelző magazin 2015. január-februári számában megjelent cikk: Két kalauz az orosz hatalom megértéséhezA Könyvjelző magazin 2015. áprilisi számában megjelent cikk: Putyin olyan, mint Dorian Gray: nem egészen valóságosA Könyvjelző magazin 2015. áprilisi számában megjelent cikk: A korrupció kényelmesen fenntartja az alattvalói hűséget

Adatok
Raktári kód:
738106
ISBN:
9630797283
EAN:
9789630797283
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
288
Méret [mm]:
132 x 189 x 27
Tömeg [g]:
370
Hozzászólások