Nincs engedélyezve a javascript.
Mert mi jobbak vagyunk
Olvastam
Kedvenc könyvem

Mert mi jobbak vagyunk

Sorozat:
Fordító:
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 200 helyett
2 400 Ft
-25 %
Szányka, az Alkotók Szövetségében találja meg élete értelmét: harcolni az aljas hatalom ellen, a hazáért, az egyszerű emberekért, az orosz földért. A dühös fiatalok, akiket a nagy filozófus és író, Kosztyenko szervezett párttá, rendszeresen összecsapnak a rendőrökkel, törnek-zúznak Moszkvában és más városokban is.
Leírás a könyvről

"Az undorító, becstelen, ostoba államot, amely megfojtja a gyengéket, és az aljas, közönséges embereknek enged meg mindent - azt ugyan miért kellene eltűrni?"Szányka, akinek az apja halálra itta magát, az Alkotók Szövetségében találja meg élete értelmét: harcolni az aljas hatalom ellen, a hazáért, az egyszerű emberekért, az orosz földért. A dühös fiatalok, akiket a nagy filozófus és író, Kosztyenko szervezett párttá, rendszeresen összecsapnak a rendőrökkel, törnek-zúznak Moszkvában és más városokban is - az igazi, nagy, férfias történelmi tettre áhítoznak, és készen állnak a börtönre és a halálra éppúgy, mint arra, hogy átvegyék a hatalmat Oroszországban.

Prilepin részben a mai orosz politikai folyamatok szuggesztív krónikása, aki sokak szerint egy olyan "robbanást" jósolt meg ebben a regényében, amely előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz - s ugyanakkor bámulatos életismerettel mesél az orosz kisvárosok és falvak embereiről, akik úgy érzik, becsapták őket. És ezt a regényt olvasva talán jobban megértjük a radikális, nacionalista fiatalokat akár Magyarországon is...Prilepin maga is részt vesz a politikai küzdelmekben, s bár nézeteivel a legtöbben nem értenek egyet az orosz irodalmi életben, mégis sorra kapja a díjakat - egy nemzedék és egy irodalmi csoport, az "újrealisták" vezéralakja lett, s művei lassan a világ minden fontosabb nyelvén megjelennek. Az orosz irodalom új világsztárja ő, sőt a Newsweek magazin szerint "korunk orosz Hemingwaye".A Könyvjelző magazin 2013. októberi számában megjelent cikk: A városi evolúció balladájaA Könyvjelző magazin 2015. májusi számában megjelent cikk: Nem festem sötétebbre a valóságot

Adatok
Raktári kód:
732717
ISBN:
9630796477
EAN:
9789630796477
Megjelenés:
2013.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
404
Méret [mm]:
122 x 200 x 29
Tömeg [g]:
370
Hozzászólások