Nincs engedélyezve a javascript.
Verazélet
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 499 helyett
1 874 Ft
-25 %
A "Verazélet" szerelem-regény, katartikus mű. A társadalmi különbségeket, közös traumát, család nélküli magányt, kivetettséget, identitáskeresést mutatja be egyfajta belső perspektívából, a nő szemszögéből.
Leírás a könyvről

"A "Verazélet" katartikus mű. És úgy hiányzik nekünk a katarzis, mint egy falat kenyér, mint az éltető levegő. Zsigerekig hat és újraformál ez a könyv, mert minden régi és tudni vélt újrafogalmazódik benne, lenyűgöző és gyönyörködtető formában. Érthető, tiszta, lírai hangon.

Szerelem-regény, mondanám, de még annál is több. Különlegessége abban áll, hogy bár témája univerzális, vagyis az élet lényegét kereső, a látószöge merőben érdekes. A perifériáról, a marginalitásból, a kirekesztettségből szólal meg, így szokatlan megvilágításba helyezi a megszokottat. Mindenféle erőszak és erőszakoltság nélkül felforgatja komfortos sémáinkat és előítéleteinket. Szelíden és felkavaróan teszi ezt, és a hatás, a nyomában fakadó érzés jó. Többé, gazdagabbá válunk tőle.

Lovas Nagy Anna első regénye olyan sűrű, olyan kerek, mintha nem is az első volna. Úgy szól a társadalmi különbségekről, a közös traumákról, az egész emberi létezésen belüli női tapasztalatról, a meleg szerelemről, a család nélküli magányról, intézetis kivetettségről, az anyahiányról és anyaságról, az identitás-keresés küzdelmeiről, hogy nem megbotránkoztat, hogy nem vádol, nem mondani akar, hanem mond. Felkavaró történetet mesél, aztán szeret és gyógyít. Nem lehet letenni. Nem lehet elfelejteni."
(Bódis Kriszta)

Adatok
Raktári kód:
715030
ISBN:
9632830544
EAN:
9789632830544
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
200
Méret [mm]:
121 x 196 x 16
Tömeg [g]:
280
Hozzászólások