Nincs engedélyezve a javascript.
Szenvedélyes szeretet

Szenvedélyes szeretet

Francia história V. kötet

Fordító:
Jelenleg nem rendelhető
2 625.-
Eredeti ár:
3 500.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A regényfolyam ötödik kötetében a szerző részletesen és történelmileg hitelesen, színesen és lebilincselően tudósít III. Henrik tizenöt éves uralkodásának második feléről, Párizs ostromáról, az iszonyú párizsi éhínségről s végül annak az egységes országnak a megszületéséről, amelyet a mai világ Franciaországként ismer.
Leírás a könyvről
A XVI. századi Franciaországot, a hugenották viharos, vérzivataros századát felelevenítő, nagyszabású, tizenhárom kötetes regényfolyam ötödik kötetében Robert Merle részletesen és történelmileg hitelesen, színesen és lebilincselően tudósít III. Henrik tizenöt éves uralkodásának második feléről, a Katolikus Liga két vezetőjének, Henri és Louise de Guise hercegeknek a meggyilkolásáról, a király és a trónörökösül jelölt Navarrai Henrik kibéküléséről, Párizs ostromáról, az iszonyú párizsi éhínségről s végül annak az egységes országnak a megszületéséről, amelyet a mai világ Franciaországként ismer. És ezeknek a világfordító eseményeknek szemtanúja és részese a minden kalandra kapható, minden veszedelmes küldetésre vállalkozó Pierre de Siorac, III. Henrik orvosa és titkos "ágense".

A történelmi és irodalmi fordulatokban bővelkedő, remekbe szabott, amúgy is sodró lendületű regényt középkoriasan hátborzongató epizódok, valamint szenvedélyes természetű és nem éppen szigorú erkölcsű hősünk újabb szerelmi kalandjai élénkítik-gazdagítják.
Adatok
Raktári kód:
710957
ISBN:
9630791380
EAN:
9789630791380
Eredeti megnevezés:
La Violente Amour
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
596
Méret [mm]:
153 x 241 x 45
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
850
Hozzászólások
Somogyi Alexandra
Somogyi Alexandra
2015. november 26. 10:29
Válaszolok
T. Kiadó! Mikor lesz újra kapható a könyv? Én az első 4 részt olvastam, ez lenne a következő.
Szerkeszto
Szerkeszto
2015. december 1. 12:18
Válaszolok
Kedves Alexandra, a sorozat több kötete sem kapható már, ezért a következő években újra ki fogjuk adni a sorozatot. Pontos dátumot egyelőre sajnos nem tudunk mondani. Üdvözlettel, Európa Könyvkiadó admin
 

Szerző

merle1.jpg
Robert Merle
Robert Merle (1908–2004) egyetemi tanulmányait követően harcolt a második világháborúban, s három évet német hadifogságban is eltöltött. A háborús élményeit feldolgozó, Két nap az élet című, első regénye 1949-ben rögtön a legrangosabb francia irodalmi elismerést, a Goncourt-díjat nyerte el. A fantasztikus köntösbe bújtatott, politikai és társadalmi problémákat feszegető elbeszélései mellett a 13 kötetes Francia história című történelmi regénysorozata Magyarországon is az egyik legnépszerűbb francia szerzővé avatta: könyveiből haláláig összesen 3,5 millió példány kelt el itthon.