Nincs engedélyezve a javascript.
Siker
Elolvastam
Tetszik
Nem rendelhető
3 200 helyett
2 720 Ft
-15 %
Gregory és Terry mostohatestvérek, de úgy különböznek egymástól, ahogy csak a szakadt proli különbözhet a kifinomult úriembertől. Martin Amis kegyetlen szatírájában bámulatos beleérzéssel bújik ellenszenves, hazudozó hőseinek lelkébe, s miközben ragyogóan ábrázolja az osztálykülönbségeket, egy vérfertőző kapcsolat tragikus történetét is elmeséli...
Leírás a könyvről

Gregory és Terry mostohatestvérek, de úgy különböznek egymástól, ahogy csak a szakadt proli különbözhet a kifinomult úriembertől. Gregory egy galériában dolgozik, művelt, gazdag, pimaszul jóképű, egyformán imádják a férfiak és a nők, s ennek megfelelően változatos a szexuális élete. Terry közben valami vacak állásban dolgozik, s valószínűleg onnan is ki akarják rúgni, elszív napi három doboz cigit, mindig vagy részeg, vagy másnapos, és már nem is emlékszik rá, mikor volt utoljára együtt nővel.

Nem véletlen, hogy ennyire különböznek: Gregory apja annak idején jótékonysági rohamában fogadta örökbe a kis Terryt, miután elárvult: apja megölte a kishúgát (s előtte valószínűleg az anyját is). S hiába kapott elit nevelést, a gyerekkori trauma még mindig benne él, mint ahogy a folytonos megalázottság is, hogy ő csak az örökbe fogadott szegény fiú... s persze a géneket sem lehet becsapni: aki prolinak született, az proli marad.

Vagy mégsem? Lehet, hogy Gregory nem is annyira az élet császára... s hogy Terry számára is van még esély? Lehet, hogy fölcserélődnek a szerepek?

Martin Amis 1978-ban megjelent kegyetlen szatírája az író első korszakának kiemelkedő regénye: bámulatos beleérzéssel bújik ellenszenves, hazudozó hőseinek lelkébe, s miközben ragyogóan ábrázolja az osztálykülönbségeket, egy vérfertőző kapcsolat tragikus történetét is elmeséli...

Adatok
Raktári kód:
703347
ISBN:
9630786980
EAN:
9789630786980
Eredeti megnevezés:
Success
Megjelenés:
2010.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
312
Méret [mm]:
131 x 189 x 21
Tömeg [g]:
380
Hozzászólások