Nincs engedélyezve a javascript.
Szövetségek erőterében
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

Szövetségek erőterében

A deuterokanonikus irodalom alapvető kérdései

Jelenleg nem rendelhető
1 650 helyett
1 403 Ft
15 %
Az Ószövetség ún. „deuterokanonikus" könyvei - Tóbiás/Tobit, Judit, 1-2 Makkabeusok, Sirák fia, Salamon bölcsessége, Báruk, Jeremiás levele, Eszter és Dániel kiegészítései - elsőrendű fon­tosságú információkat szolgáltatnak a Kr. e. két évszázadban élő zsidóság teológiájának, illetve tágabban vett eszmetörténetének és világlátásának megértéséhez.
Leírás a könyvről

Az Ószövetség ún. „deuterokanonikus" könyvei - Tóbiás/Tobit, Judit, 1-2 Makkabeusok, Sirák fia, Salamon bölcsessége, Báruk, Jeremiás levele, Eszter és Dániel kiegészítései - elsőrendű fon­tosságú információkat szolgáltatnak a Kr. e. két évszázadban élő zsidóság teológiájának, illetve tágabban vett eszmetörténetének és világlátásának megértéséhez. A deuterokanonikus könyvek, jóllehet a Héber Bibliába, és ebből következően a protestáns közösségek Szentírásába nem ke­rültek be, máig részei a keleti egyházak és a római katolikusság Ószövetségének; történeti értékük mellett tehát figyelemreméltó az is, ahogy egyes vallási közösségek gondolkodását alakítják.

A Pápai Református Teológiai Akadémia Simeon Kutatóintézete átfogó, nemzetközi kutatóprogramot indított e művek vizsgálatára.
A Simeon Kutatóintézet és a L'Harmattan kiadó új könyvsorozata e kutatási program eredményeit szeretné megismertetni a hazai olvasóközönséggel.

Adatok
Raktári kód:
718686
ISBN:
963945768X
EAN:
9789639457683
Megjelenés:
2004.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
170
Méret [mm]:
127 x 200 x 10
Tömeg [g]:
200
Hozzászólások