Nincs engedélyezve a javascript.
Humánbiológia. A hominidák evo
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

Humánbiológia. A hominidák evo

A hominidák evolúciója

Jelenleg nem rendelhető
2 740 helyett
2 329 Ft
15 %
Ez a könyv, amely elsősorban tankönyvnek íródott, az emberré válás hosszú, mintegy ötmillió éves útjával foglalkozik. Mi teszi az embert "emberré"? Miben különbözik az állatoktól, elsősorban a legközelebbi "rokonaink"-tól, az emberszabású majmoktól, és miben különbözünk egymástól?
Leírás a könyvről

Ez a könyv, amely elsősorban tankönyvnek íródott, az emberré válás hosszú, mintegy ötmillió éves útjával foglalkozik.
Mi teszi az embert "emberré"? Miben különbözik az állatoktól, elsősorban a legközelebbi "rokonaink"-tól, az emberszabású majmoktól, és miben különbözünk egymástól? Mi volt az útja az evolúciónak az első, a földön járni tudó "félemberek"-től, az ausztralopitekuszoktól a mai, anatómiailag modern emberig? Melyek a biológiai alapjai az emberi társadalmaknak? Hogyan alakult ki az a "biokultúrális szövevény", amely az embert minden más élőlénytől megkülönböztet? Hogyan hódította meg a jégkor végi Homo sapiens a földrészeket?
Az ezekre a kérdésekre adott válaszok a legújabb - gyakran ellentmondásos - ismeretekre alapozva találhatók meg a könyvben, amelyet nemcsak a biológia szakos egyetemi hallgatók, hanem minden, az ember megismerése iránt érdeklődő haszonnal forgat.
Szerzője az Eötvös Loránd Tudományegyetem Embertani Tanszékének professzora több mint harminc év alatt összegyűjtött ismeretanyagára és oktatói tapasztalataira alapozva írta meg ezt a könyvet.

Adatok
Raktári kód:
147543
ISBN:
9631921115
EAN:
9789631921113
Megjelenés:
2001.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
228
Méret [mm]:
164 x 237 x 12
Tömeg [g]:
380
Hozzászólások