Nincs engedélyezve a javascript.
Dél-alföldi határvidékek
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

Dél-alföldi határvidékek

A magyar-szerb-román határ menti települések társadalom- és gazdasáföldrajzi vizsgálata

Jelenleg nem rendelhető
1 980 helyett
1 683 Ft
15 %
Közel másfél évtizedes gyűjtő-kutatómunka összefoglalására vállalkozom, tudva mindazt, hogy messze nem lezárt, lezárható még ez a feladat. Az országhatárok és a határtérségek kialakulnak, számukban is növekednek, ugyanakkor átalakulóban is vannak a helyi, az országos a nemzetközi szintű politikai-gazdasági körülmények változásának hatására.
Leírás a könyvről

Közel másfél évtizedes gyűjtő-kutatómunka összefoglalására vállalkozom, tudva mindazt, hogy messze nem lezárt, lezárható még ez a feladat.
Az országhatárok és a határtérségek kialakulnak, számukban is növekednek, ugyanakkor átalakulóban is vannak a helyi, az országos a nemzetközi szintű politikai-gazdasági körülmények változásának hatására. Mindezekkel a folyamatokkal párhuzamosan felerősödött az az igény, hogy a közös érdekek összefüggéseiben is értelmezzük őket. Annak ellenére, hogy a határtérségek témájával foglalkozó szakirodalom mennyiségileg jelentősen növekedett az elmúlt évtizedben, a legtöbb ilyen jellegű munka csupán egy-egy konkrét földrajzi régióval, vagy határ menti területtel hasonló funkcionális területi egységgel foglalkozik, ugyanakkor elhanyagolja a határtérségek kutatásának módszertani és határ mentén élő népesség túlélési problémáinak feltárását. A társadalmi, a gazdasági és az együttműködési lehetőségek vizsgálatával, egy átfogó és interdiszciplináris keret megadásával, hozzájárulhatunk a határtérségek fejlődése kérdéseinek elemzéséhez, versenyképessé tételéhez.

Adatok
Raktári kód:
719524
Megjelenés:
2003.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
236
Méret [mm]:
147 x 207 x 11
Tömeg [g]:
264
Hozzászólások