Nincs engedélyezve a javascript.
XX. századi magyar gazdaságtörténet
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

XX. századi magyar gazdaságtörténet

Transzformációk, Rendszerek (CD-melléklet)

Jelenleg nem rendelhető
6 000 helyett
5 100 Ft
15 %
A tankönyv a magyar felsőoktatás új kétciklusú kép­zésében a közgazdasági és üzleti egyetemi alapképzési szakokon tanuló hallgatók számára készült, akik ebben az oktatási formában egy félévig, kötelezően választandó tárgyként tanulják a magyar gazdaságtörténet.
Leírás a könyvről

A tankönyv a magyar felsőoktatás új kétciklusú kép­zésében a közgazdasági és üzleti egyetemi alapképzési szakokon tanuló hallgatók számára készült, akik ebben az oktatási formában egy félévig, kötelezően választandó tárgyként tanulják a magyar gazdaságtörténet. Ebben az időkeretben a XX. századi magyar gazdaság legfontosabb történéseit lehet megismertetni, a korábbi évszázadok egyébként roppant tanúságos és érdekes gazdaság­történetét néhány bevezető előadásban célszerű a hall­gatóknak felvázolni. Úgy tűnik, hogy ma a II. világháború utáni, azon belül is hangsúlyosan a Kádár-rendszergazda­ságának története iránt nőtt meg leginkább az érdeklő­dés, ezért ez a könyv ezt az igényt szeretné kielégíteni.
A tudományos munkák fárasztó, de kötelező kellékeként megszokott részletes lábjegyzeteléstől a szerző eltekin­tett, csak a táblázatok és a legfontosabb források fellelési helyét közű. A kötetben szereplő tipográfiailag jól elkülönített keretes részek a kor hangulatát tükröző forrásrészleteket tartalmaznak, részben kiegészítik, részben magyarázzák a könyv fő mondandóját. A tankönyvhöz mellékelt CD az előforduló rövidítések feloldását, egy gazdaság-történeti kronológiát, részletes forrás és irodalomjegyzéket, és a legfontosabb fogalmak, kategóriák rövid magyarázatát tartalmazza.

Adatok
Raktári kód:
719289
ISBN:
9639698075
EAN:
9789639698079
Megjelenés:
2006.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
488
Méret [mm]:
186 x 248 x 25
Tömeg [g]:
934
Hozzászólások