Nincs engedélyezve a javascript.
Az ellenőrzés rendszere és általános módszertana
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

Az ellenőrzés rendszere és általános módszertana

A mérlegképes könyvelő képzés tankönyve

Jelenleg nem rendelhető
3 800 helyett
3 230 Ft
15 %
Az elmúlt két évtizedben végbement átalakulás, a piacgazdaságra való áttérés, az uniós tagság jelentős változásokat hozott az ellenőrzési tevékenységben is. Az ellenőrzési rendszer módosult a változó társadalmi, gazdasági környezethez igazodva.
Leírás a könyvről

Az elmúlt két évtizedben végbement átalakulás, a piacgazdaságra való áttérés, az uniós tagság jelentős változásokat hozott az ellenőrzési tevékenységben is. Az ellenőrzési rendszer módosult a változó társadalmi, gazdasági környezethez igazodva. A nemzet­gazdaságban csökkent az állami tulajdon részaránya és egyidejűleg nőtt a magántulaj­donon alapuló vállalkozások száma, amely együtt járt az állami beavatkozás tartalmá­nak módosulásával, a tulajdonosi ellenőrzés körének, tartalmának bővülésével.
A piac kiteljesedése, a vállalkozások széles körű elterjedése következtében meghatá­rozóvá vált a jövedelmezőség, a vagyon gyarapítása, a biztonságos működés. A terme­lés, a szolgáltatás, a kereskedelem kockázata a vállalkozóra hárult. A vállalkozás veze­tésének kell eldöntenie, hogy mit és milyen volumenben termel, hogy milyen típusú és minőségű szolgáltatást nyújt, valamint miként bonyolítja az értékesítést.
Egyre fontosabb a vezető tevékenységének az a része, amely során az önálló dönté­sek gazdasági következményeit vizsgálja, elemzi és értékeli. A mulasztások, a hibák, a hiányosságok jövedelemcsökkenésben, műszaki elmaradásban, gazdasági hátrányok­ban, vagyonvesztésben jelennek meg, amelyeknek megelőzése és a hátrányos következ­mények gyors kijavítása a vállalkozó alapvető érdeke. Ennek fontos segítő eszköze az ellenőrzés, amely a vezetés minden szintjén nélkülözhetetlen funkció. Mindez egyre in­kább szükségessé teszi az ellenőrzési ismeretek elsajátítását.

Adatok
Raktári kód:
719713
ISBN:
9789636383442
EAN:
9789636383442
Megjelenés:
2010.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
288
Méret [mm]:
168 x 238 x 15
Tömeg [g]:
470
Hozzászólások