Nincs engedélyezve a javascript.
A humán erőforrások közgazdaságtana vállalati vezetők részére
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

A humán erőforrások közgazdaságtana vállalati vezetők részére

Jelenleg nem rendelhető
6 500 helyett
5 525 Ft
15 %
Egészen a legutóbbi időkig nem volt olyan szisztematikus tudományág, amelyre a vállalati személyzeti döntéseket alapozni lehetett volna. A személyzeti ügyeket mindig túlzottan puhának, túlzottan emberinek tekintették ahhoz, hogy szigorú logikával kezeljék.
Leírás a könyvről

Egészen a legutóbbi időkig nem volt olyan szisztematikus tudományág, amelyre a vállalati személyzeti döntéseket alapozni lehetett volna. A személyzeti ügyeket mindig túlzottan puhának, túlzottan emberinek tekintették ahhoz, hogy szigorú logikával kezeljék. A humán erőforrások közgazdaságtana ma már tudomány, amely a vállalati vezetőket foglalkoztató kérdésekre részletes és ellentmondásmentes válaszokat ad. A kötet a közgazdaságtan szigorú tudományos szemléletével és eszköztárával közelít a személyzeti kérdésekhez. Bár az elemzéshez itt a közgazdaságtan nyújtja az alapot, ez azonban nem jelenti, hogy figyelmen kívül hagyja az emberi tényezőket. A munkával való elégedettség olyan, nem pénzbeli alkotóelemei például, mint a státus, az önbecsülés és a munka öröme, mind elemezhetők a közgazdaságtan összefüggésrendszerében. A közgazdasági megközelítésmód használata csupán annyit jelent, hogy a dolgozók és a vállalatok a saját jól felfogott érdekükben cselekednek.
A könyv műfaja a tankönyv és a monográfia között helyezhető el. Mivel anyaga a legtöbb olvasó számára új, nagyon sok elméleti és empirikus fogalmat vezet be a munkaügyi irodalomba.

Adatok
Raktári kód:
147604
ISBN:
9631955214
EAN:
9789631955217
Megjelenés:
2006.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
568
Méret [mm]:
175 x 243 x 33
Tömeg [g]:
980
Hozzászólások