Nincs engedélyezve a javascript.
A tanulás tanítása
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

A tanulás tanítása

Könyv a tanulásról - Tanári kézikönyv

Jelenleg nem rendelhető
3 520 helyett
2 640 Ft
25 %
Ez a rendhagyó felépítésű tanári kézikönyv a tanulás tanításához nyújt segítséget azoknak a pedagógusoknak, akik érzik, mennyire fontos, hogy tanítványaik sikeresek legyenek a tanulásban. A teherként átélt tanulás, az iskolai kudarcok ugyanis a megismerésnek éppen az értelmét veszik el, megakasztják és hibás vágányra terelik a gyerekek szellemi fejlődését.
Leírás a könyvről

Ez a rendhagyó felépítésű tanári kézikönyv a tanulás tanításához nyújt segítséget azoknak a pedagógusoknak, akik érzik, mennyire fontos, hogy tanítványaik sikeresek legyenek a tanulásban. A teherként átélt tanulás, az iskolai kudarcok ugyanis a megismerésnek éppen az értelmét veszik el, megakasztják és hibás vágányra terelik a gyerekek szellemi fejlődését. Ha a tanulásból hiányoznak az érdeklődés, a kíváncsiság, a tevékenységi öröm elemei, ha a célirányos erőfeszítések nem növelik napról napra a teljesítőképességet, ha a diák nem érzi, hogy egyre inkább birtokba veszi ezzel a világot, az iskola kényszerintézménnyé válik, amelyben sem tanuló, sem tanár nem érezheti jól magát.
A kézikönyv hármas tagolású: tartalmazza a tantárgyként is tanítható tanulásmódszertan tanulói tankönyvét (Könyv a tanulásról); ennek felépítését követve oldalról-oldalra tanítási javaslatokat, módszertani ötleteket ad a tanulói csoportokkal való foglalkozáshoz (Tanítási program); végül a témákkal párhuzamosan haladva a tanulással foglalkozó pedagógiai és pszichológiai írásokat közöl a tanári háttértudás növeléséhez (Szöveggyűjtemény). A kézikönyv elején részletes tanterv is található azok számára, akik felismerve a téma jelentőségét, iskolai pedagógiai programjuk szerves részévé kívánják tenni a tanulás tanítását.

Adatok
Raktári kód:
149042
ISBN:
9632100972
EAN:
9789632100975
Megjelenés:
2007.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
326
Méret [mm]:
200 x 285 x 19
Tömeg [g]:
820
Hozzászólások