Nincs engedélyezve a javascript.
Az építészet tört. Historizmus
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

Az építészet tört. Historizmus

Historizmus. Századforduló. A polgári építészet kialakulása

Jelenleg nem rendelhető
4 990 helyett
4 242 Ft
15 %
A historizmus kora, a polgári építészet kialakulása című munkám tankönyvnek készült, a kialakuló polgári társadalom építészetéről szól. Az építészettörténet évszázadait tárgyaló tankönyvsorozat az őskortól napjainkig próbálja áttekinteni az építészet fejlődését.
Leírás a könyvről

A historizmus kora, a polgári építészet kialakulása című munkám tankönyvnek készült, a kialakuló polgári társadalom építészetéről szól. Az építészettörténet évszázadait tárgyaló tankönyvsorozat az őskortól napjainkig próbálja áttekinteni az építészet fejlődését. Hajnóczi Gyula, a sorozat harminchárom évvel ezelőtt kiadott első darabjának szerzője írta egy tanulmányában, hogy az építészettörténet célja a régmúlt építészetének megismerése a kortárs, vagy inkább a jövő sikeres építészete érdekében. Ezt azért érdemes hangsúlyozni, mert a közvélemény szemében sokszor az építészettörténet példáit jelentő régi épületek ismerete csak műveltségi kérdés, vagy pedig néhány megszállott kincskereső vizsgálódása.
Az építészethez nem elég csupán a tehetség. Az építészettel foglalkozó szakmemberek képzésében fontos helye van annak a történelmileg kialakult szemléletnek, amely segít az alkotás folyamatában. Ezt csak eltanulni, ellesni, szinte ösztönösen megérezni lehet, biztos recept nincs, hogy mikor, mit és hogyan tegyek. Építészet sok ezer éve van, minden építész megküzdött saját korában természeti, társadalmi és emberi körülményeivel. Ha képesek vagyunk egy adott történelmi kor építészetre ható körülményeit felismerni, feldolgozni, megérteni, akkor a régmúlt épületei valóban értékelhető példát nyújtanak korunk építészeti problémáihoz.
(Részlet a kiadvány bevezetéséből)

Adatok
Raktári kód:
147639
ISBN:
963192243X; 9631923460
EAN:
9789631922431
Megjelenés:
2001.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
364
Méret [mm]:
243 x 225 x 20
Tömeg [g]:
1060
Hozzászólások