Nincs engedélyezve a javascript.
Az építészet tört. A Modern
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

Az építészet tört. A Modern

A Modern Mozgalom és a későmodern

Jelenleg nem rendelhető
5 339 helyett
4 538 Ft
15 %
E könyv célja, hogy személyes jellegű inventáriumként vagy példatárként a 20. század már történelmi távlatba merevült modernizációs mozgalmainak, építészeti irányzatainak és folyamatainak áttekintését, redukált összefoglalását adja, az építésszé válás olyan belső, alkotói folyamatainak megkönnyítésére, szolgálatára, mint azonban csak további személyes élményeken keresztül, a művek megértése és értékeinek elemzése során lehet önmagunkban megalapozni. A téri világban való egyre elmélyültebb látásmód és tájékozódás, a korszerű életérzés és alkotói szemlélet, a műgond vagy ahogyan ma sokan mondják, "pontosság" kialakítása nem egyes tankönyvek feladata - egy könyv ebben csak rövid időre szóló személyes támasz lehet -, hanem a képzés és a kezdeti gyakorló évek egészéé. A hivatásbeli szemlélet kialakulása, a szellemi saját közeghez való felcsatlakozás minden fiatal alkotó számára olyan cél, amelynek küzdelmét saját magában kell megvívnia, s egy könyv ebben csak segédeszköz, a folyamat kis része, legjobb esetben iniciálója lehet. Ezt a könyvet ilyen szerepűnek remélem, ami azonban, ha szándékaimnak csak egy részét is megvalósítja, megérte a fáradtságot.
Leírás a könyvről

E könyv célja, hogy személyes jellegű inventáriumként vagy példatárként a 20. század már történelmi távlatba merevült modernizációs mozgalmainak, építészeti irányzatainak és folyamatainak áttekintését, redukált összefoglalását adja, az építésszé válás olyan belső, alkotói folyamatainak megkönnyítésére, szolgálatára, mint azonban csak további személyes élményeken keresztül, a művek megértése és értékeinek elemzése során lehet önmagunkban megalapozni.
A téri világban való egyre elmélyültebb látásmód és tájékozódás, a korszerű életérzés és alkotói szemlélet, a műgond vagy ahogyan ma sokan mondják, "pontosság" kialakítása nem egyes tankönyvek feladata - egy könyv ebben csak rövid időre szóló személyes támasz lehet -, hanem a képzés és a kezdeti gyakorló évek egészéé.
A hivatásbeli szemlélet kialakulása, a szellemi saját közeghez való felcsatlakozás minden fiatal alkotó számára olyan cél, amelynek küzdelmét saját magában kell megvívnia, s egy könyv ebben csak segédeszköz, a folyamat kis része, legjobb esetben iniciálója lehet. Ezt a könyvet ilyen szerepűnek remélem, ami azonban, ha szándékaimnak csak egy részét is megvalósítja, megérte a fáradtságot.

Adatok
Raktári kód:
147640
ISBN:
96323460; 9631933695
EAN:
9789631933697
Megjelenés:
2002.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
428
Méret [mm]:
244 x 225 x 22
Tömeg [g]:
1240
Hozzászólások