Nincs engedélyezve a javascript.
Budapest 1956

Budapest 1956

A dráma színterei

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
3 743.-
Eredeti ár:
4 990.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A Budapesten élő angol szerző a legkülönfélébb forrásokat felhasználva meséli el az 1956-os forradalom és szabadságharc történetét. Végigjárja velünk azokat a helyeket, ahol a forradalom eseményei zajlottak, s megkísérli, hogy rekonstruálja nemcsak a tényleges történéseket, hanem a történelem viharába került emberek indítékait is.
Leírás a könyvről
Budapest 1956 - mi történt, hol és miért? A Budapesten élő angol szerző a legkülönfélébb - korabeli és mai - forrásokat felhasználva meséli el az 1956-os forradalom és szabadságharc történetét. A Műszaki Egyetemtől kezdve Csepelig végigjárja velünk azokat a helyeket, ahol a forradalom eseményei zajlottak, s megkísérli, hogy a számos, gyakran egymásnak ellentmondó beszámolók alapján rekonstruálja nemcsak a tényleges történéseket, hanem a történelem viharába került emberek indítékait is.

1956 valamennyi szereplőjével találkozhatunk: utcai tüntetőkkel, fegyveresekkel, politikusokkal, gyári munkásokkal... és az Új Magyar Könyvkiadó munkatársaival is, akik szintén forradalmi bizottságot alakítottak, és úgy döntöttek, a kiadó ezentúl az Európa nevet fogja viselni.

Bob Dent könyve mindvégig érzékeltetve az események drámaiságát elemzi az 1956-tal kapcsolatos problémákat, ellentmondásokat és azokat a rejtélyeket, amelyekre a történészek máig sem találtak egyértelmű választ.

A szerző, miközben mély empátiával kíséri végig forradalmunk sorsát, újszerű szemlélettel mesél a XX. századi európai történelemnek erről a meghatározó eseményéről: könyve egyszerre útikönyv és történelmi munka, dráma és a lehető legnagyobb objektivitásra törekvő elemzés. Ugyanakkor az 1956-tal kapcsolatos dokumentumokat, feljegyzéseket, visszaemlékezéseket összevetve, a mítosz és a valóság közti, gyakran nagyon bizonytalan határokról, magáról a Történelemről is szól.Bob Dent angol író, történész és szerkesztő. 1986 óta él Budapesten. Számos angliai és magyarországi kiadványban - újságokban, folyóiratokban, könyvekben - jelentek meg írásai Magyarország történelméről, politikai életéről és kultúrájáról. Különböző rádióknak tudósított, valamint forgatócsoportok szakértőjeként is többször közreműködött.

Jelenleg az írói és szerkesztői munkája mellett gyakran idegenvezetőként is dolgozik.

2008-ban a Fővárosi Közgyűlés "Budapestért" díjat adományozott Bob Dentnek a Magyarország és különösen Budapest kultúrájáról és történelméről szóló, "érdekes és különleges szemléletű" írásaiért.A "Bevezető az új, 2016-os kiadáshoz" és "A szerző utószava a 2016-os kiadáshoz" című részeket M. Nagy Miklós fordította.

Szakmailag ellenőrizte és az előszót írta Rainer M. János.Fordította: Rácz Katalin és Tedeschi MáriaOlvasson bele: Részlet a könyvből
Adatok
Raktári kód:
749034
ISBN:
9634055280
EAN:
9789634055280
Eredeti megnevezés:
Budapest 1956 - Locations of Drama
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
cérnafűzött kartonált
Oldalszám:
448
Méret [mm]:
151 x 230 x 29
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
550
Hozzászólások
 

Szerző

Bob Dent
Bob Dent
Bob Dent – angol író, történész és szerkesztő. 1986 óta él Budapesten. Számos angliai és magyarországi kiadványban – újságokban, folyóiratokban, könyvekben – jelentek meg írásai Magyarország történelméről, politikai életéről és kultúrájáról. Különböző rádióknak tudósított, valamint forgatócsoportok szakértőjeként is többször közreműködött. Jelenleg az írói és szerkesztői munkája mellett gyakran idegenvezetőként is dolgozik.