Nincs engedélyezve a javascript.
A templomos lovagok titkai
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető
Jelenleg nem rendelhető
2 500 helyett
2 125 Ft
15 %
Az első keresztes háborúk idején a Szentföldre vezető út védelmére egy titokzatos, katonákból és szerzetesekből álló rend alakul, a templomos lovagoké. Hihetetlenül gyorsan terjeszkedik. Váraik, központjaik hamarosan behálózzák az egész akkori világot. Tevékenységüket nemcsak a gótikus katedrálisok jelzik, hanem a középkori kereskedelem, bankrendszer, úthálózat kialakítása is.
Leírás a könyvről

Az első keresztes háborúk idején a Szentföldre vezető út védelmére egy titokzatos, katonákból és szerzetesekből álló rend alakul, a templomos lovagoké. Hihetetlenül gyorsan terjeszkedik. Váraik, központjaik hamarosan behálózzák az egész akkori világot. Tevékenységüket nemcsak a gótikus katedrálisok jelzik, hanem a középkori kereskedelem, bankrendszer, úthálózat kialakítása is. Nekik köszönhető, hogy a barbár Európa civilizált államok rendszerévé válik. Félelmetes hatalmuknak Szép Fülöp francia király vetett véget; koholt vádak alapján kivégeztette a nagymestert számos társával, végül a pápa feloszlatta a rendet. De valóban megszűnt-e?

E könyv a rejtélyek feltárását tűzte ki céljául. Charpentier a templomosok történetének bemutatása mellett sok máig megfejthetetlen kérdésre keres választ: Milyen tudás birtokába jutottak a templomosok? Valóban az övék lett-e a Mózes kőtábláit őrző frigyláda? Mit birtokoltak az emberiség ősi tudásából? Mi lett töméntelen kincsük sorsa a rend feloszlatása után? Kik a templomosok örökösei? Hogyan kapcsolódik hozzájuk az egész világot behálózó szabadkőművesség?Lenyűgöző olvasmány, rendkívüli ismereteket közlő munka "A templomos lovagok titkai", Jézus kilétének titkától kezdve olyan információkat közöl, amelyeket mindmáig titok fed, és nem véletlenül. Kivételes erénye az oknyomozás, a titkok nem ritkán meghökkentő, de mindig fantasztikusan izgalmas felfejtése. Charpentier nemcsak ismeri a témát, de benne él, ezért elgondolkodtatóan, a nyomozásba az olvasó is bevonva tudja kutatási eredményét elénk tárni.

Adatok
Raktári kód:
719459
ISBN:
9633469972
EAN:
9789633469972
Eredeti megnevezés:
Les Mystéres Templiers
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
192
Méret [mm]:
143 x 197 x 12
Tömeg [g]:
250
Hozzászólások