Nincs engedélyezve a javascript.
Az elveszett evangélium
Elolvastam
Tetszik

Az elveszett evangélium

Iskarióti Júdás története új megvilágításban

Nem rendelhető
3 750 Ft
3+2
Kalandos történet a Júdás evangéliumáé. Rablóásatás során fedezték fel, majd felelőtlen régiségkereskedők kezébe került. Frieda Nussberger-Tchacos zürichi műkereskedő 2000-ben vette meg 300 ezer dollárért. Öt évig tartott, mire a szöveg nyolcvan százalékát rekonstruálták. Könyvünk egy rendkívüli kultúrtörténeti lelet felfedezését meséli el.
Leírás a könyvről

Jézus azt mondta Júdásnak:" Te azonban mindegyiküknél nagyobb leszel. Te fogod ugyanis feláldozni az embert, aki magában hord engem." (Júdás evangéliuma)

"A kódex - a zsidó-keresztény régészet egyik egyik legnagyobb felfedezése - nem került egyenest a múzeumba, de még csak egy gazdag műgyűjtő könyvtárába se. Rejtekhelyéről való elszállítása, csupán különösen kalandos hányattatásainak kezdetét jelentette.

A következő huszonöt évben a Júdás-evangéliumot áruként adták-vették három földrészen át, miközben tartalmára csak szórványosan, hosszú szünetekkel irányult figyelem, magát a papiruszt pedig távolról sem ideális körülmények között tárolták.

A felbecsülhetetlen értékű dokumentum állapota napról napra romlott, mígnem egy része papiruszrostok töredékeire esett szét." (Részlet a könyvből)

A különálló tényeket kiváló érzékkel összefüggő képbe rendezve egy sor olyan részlettre derített fényt, amelyeket kutatómunkája nélkül mindörökre homály fedne. Könyve lényegesen több információval szolgál a Júdás-evangélium felfedezéséről, sorsáról, valamint kiadásának körülményeiről, mint amennyit a modern kor bármely más régészeti felfedezéséről tudunk. (Bart D.Ehram)

Adatok
Raktári kód:
187264
ISBN:
9639547670
EAN:
9789639547674
Megjelenés:
2006.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
320
Méret [mm]:
157 x 240 x 37
Tömeg [g]:
660
Hozzászólások