Nincs engedélyezve a javascript.
Véletlen
Elolvastam
Tetszik
Nem rendelhető
3 000 Ft
3+2
"Nagy erő ez, a merő véletlené; teljességgel ellenállhatatlan, ám néha olyan gyengéd formákban nyilvánul meg, mint például egy emberi teremtés valódi vagy képzelt varázsa" - írja Conrad, s aztán elmesél egy olyan történetet, melyet olvasva eltűnődhetünk a gondviselésnek nevezett véletlen ellenállhatatlan erején.
Leírás a könyvről

"Nagy erő ez, a merő véletlené; teljességgel ellenállhatatlan, ám néha olyan gyengéd formákban nyilvánul meg, mint például egy emberi teremtés valódi vagy képzelt varázsa" - írja Joseph Conrad könyve bevezetőjében, s aztán elmesél egy olyan történetet, melynek fordulatait látva valóban eltűnődhetünk az egyesek által sorsnak vagy gondviselésnek nevezett véletlen ellenállhatatlan erején.

Flora de Barral apjának csődje és bebörtönzése után - aki bankár volt, s talán szélhámos, talán csak ostobán naiv - kénytelen megtanulni, hogy egy nő az ő helyzetében ki van szolgáltatva a világ jó- vagy rosszindulatának. S mivel a rosszindulat bizonnyal gyakoribb, mint a jó, megaláztatások során át már az öngyilkosság gondolatáig is eljut, amikor a véletlen - egy szerelemre lobbanó hajóskapitány felbukkanása - nagyot fordít az életén épp apjának szabadulása előtt. Flora azonban nem tudja még, hogy szerelmes-e: ő még csak a megoldást látja a nagylelkű Anthony kapitányban, aki végre úgy szereti, ahogy soha senki, s aki apjának is menedéket nyújthat a hajóján. Ám a véletlenek újabb sorozata gyötrelemmé változtatja a vágyott megnyugvást...

Flora kétségkívül Conrad gazdag életművének legizgalmasabb nőalakja, s a mű modern elbeszélői módszerei és a lélekábrázolás finomsága ma is lebilincselő olvasmánnyá teszik ezt a regényt, amely most először jelenik meg magyarul.

Adatok
Raktári kód:
150374
ISBN:
9630785761
EAN:
9789630785761
Eredeti megnevezés:
Chance
Megjelenés:
2008.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
488
Méret [mm]:
130 x 206 x 30
Tömeg [g]:
580
Hozzászólások